Володимир Буряк прокоментував ситуацію з «інфікованим» гуртожитком

27.04.2020 15:22

З 15 хворих на коронавірусом, виявлених в одному з гуртожитків Олександрівського району, за ситуацією на ранок 27 квітня 6 залишаються у 7-й міській лікарні. Ще 9 переведені до обласної інфекційної лікарні. Про це повідомив сьогодні міський голова Володимир Буряк.

25 квітня в одному з гуртожитків Запоріжжя, розташованому в Олександрівському районі, зафіксували спалах захворювань коронавірусною інфекцією. На даний момент кількість хворих складає 15 осіб. Більшість з них виявлено у результаті ПЛР-тестування, яке зробили вже 169 мешканцям гуртожитку. Рішення про таке тестування було прийняте у суботу, 25 квітня, після лабораторного підтвердження захворювання однієї з мешканок гуртожитку. На прохання журналістів сьогодні ситуацію прокоментував міський голова Володимир Буряк.

- Гуртожиток знаходиться на карантині. Виявлено 15 інфікованих, 9 з них знаходяться в обласній інфекційній лікарні. Ще 6 залишилися у 7 міській лікарні, яка також була призначена для госпіталізації хворим на коронавірус, - зазначив Володимир Буряк.

Ситуація в гуртожитку контрольована. Його закрито на карантин, встановлено пост поліції для контролю, щоб запобігти подальшому поширенню коронавірусу. Наразі завершується тестування всіх мешканців.

- Протестовано 169 мешканців. Завершується перевірка результатів. Одного мешканця гуртожитка перевірять повторно. Тест не підтвердив наявність інфекції, але є симптоми захворювання, - сказав Володимир Буряк.

Мешканці гуртожитку залишаються на самоізоляції. У результаті всі контактні особи, які не мають симптомів, відмовилися від обсервації у 8-й міській лікарні. Вони повернулися додому, де находяться на самоізоляції. Триває перевірка контактів всіх  людей, які захворіли.

Вирішене питання з доставкою продуктів до гуртожитку, мешканці поінформовані, куди для цього вони можуть звертатися. Вони зможуть оплатити продукти, а доставка буде безкоштовною. Сформовано близько 40 продуктових наборів, які безкоштовно нададуть тим малозабезпеченим мешканцям, які цього потребують. Також мешканці отримали контактні телефони лікарів, до яких можна звертатися за потреби.

Міський голова Володимир Буряк подякував медикам, які вже більше місяця працюють у посиленому режимі. Важливо, що медичні заклади міста забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, дезрозчинами, антисептиками. Володимир Буряк відзначив, що кількість хворих продовжує збільшуватися, тому закликав запоріжців відповідально поставитися до ситуації, дотримуватися вимог карантину, у тому числі й під час травневих вихідних.