У Запоріжжі можуть впровадити мобільний додаток для покращення інформування громадян про надання послуг ЖКГ

28.04.2020 14:05

У Запоріжжі розглядають можливість впровадження сучасного сервісу, який дозволить покращити комунікацію між мешканцями будинків та керуючими компаніями, департаментом з управління житлово-комунальним господарством. У перспективі він сприятиме інформуванню населення щодо надання послуг ЖКГ, підвищенню їх якості. Це питання обговорювалося під час зустрічі міського голови Володимира Буряка та керівництва ТОВ «ДАХ ДЕВЕЛОПМЕНТ».

Система «ДАХ» вже впроваджена та успішно працює в деяких містах України. Вона включає сайт, мобільний додаток, який дозволяє користуватися онлайн-сервісом «ДАХ». За інформацією представників ТОВ «ДАХ ДЕВЕЛОПМЕНТ», у першу чергу вона була розроблена для використання ОСББ. Вони можуть до неї підключитися, отримавши додаткові можливості контролю за використанням коштів, платежами та інше. Однак впровадження системи є цікавим та перспективним і для керуючих компаній, міських житлово-комунальних служб.

За словами директора компанії Дмитра Дідика, сервіс складається з кількох модулів. Один з них забезпечує можливість спілкування керуючих компаній, профільного департаменту з представниками будинків. Зокрема завдяки розміщенню оголошень, публікацій, призначених для мешканців конкретних будинків, вулиць, районів міста. Також у системі можна буде розміщувати необхідні документи, технічну інформацію про будинок та інше. Є також модулі, які дозволяють відстежувати послуги, що надаються, складові оплати послуг і так далі.

Під час зустрічі зазначалося, що такий сервіс може стати ще одним джерелом інформації для мешканців будинків з важливих для них питань. Адже сьогодні для цього не завжди достатньо засобів масової інформації, сайтів керуючих компаній. Важливо, що завдяки створеному мобільному додатку доступ до інформації можна отримати оперативно зі смартфону, іншого мобільного пристрою. Тобто це дозволяє налагодити більш ефективне інформування громадян.

За словами представників компанії, вони готові надати безкоштовний доступ до сервісу «ДАХ», низки його модулів керуючим компаніям, департаменту з управління ЖКГ.

За підсумками зустрічі міський голова Володимир Буряк доручив підготувати Меморандум про співпрацю. Його підписали представники виконавчого комітету міської ради, департаменту з управління ЖКГ, керуючих компаній «Наше місто», «Запоріжремсервіс», ТОВ «ДАХ ДЕВЕЛОПМЕНТ». Сторони планують співпрацювати для того, щоб сприяти доступу мешканців до актуальної інформації з питань надання послуг з управління будинками, які перебувають на обслуговуванні керуючих компаній.