У Запоріжжі інспектували правильність паркування

28.04.2020 16:46

Головне завдання інспекторів з паркування - контролювати правильність паркування автомобілів. Також вони уповноважені складати штафи за порушення норм. Сьогодні активна робота проходила у Дніпровському районі Запоріжжя.

Перевірка почалася з перехрестя на вулиці Дудикіна - біля 9 міської лікарні. Тут зазвичай найбільш пожвавлений рух у районі, отже багато порушень з паркування. Зокрема особливо серйозне: паркування на перехресті. Сьогодні на цій ділянці інспектори склали кілька протоколів.

- У зв'язку з карантином транспорту стало менше, але все одно порушення є. Важливо це контролювати, адже через неправильне паркування створюються незручності для проїзду іншого транспорту та навіть ризики аварійних ситуацій. Однак з часом водії стають більш свідомими, і тепер, якщо бачать знак чи розуміють, що тут не місце для паркування, знають, які можуть бути наслідки, - розповів головний спеціаліст-інспектор з паркування відділу служби інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Ігор Савченко.

За словами інспекторів, штрафування відбувається, якщо водія немає за кермом, адже тоді вважається, що машина припаркована. Якщо водій у салоні, його попереджують про порушення та дають шанс виправитися. Один інспектор за день у середньому виписує 15-20 штрафів. Найменший з них - 255 гривень: через ігнорування дорожніх знаків, зупинку на газоні або на тротуарі. Найбільший - 510 гривень: за стоянку на пішохідному переході, на перехресті, трамвайній колії або біля зупинки громадського транспорту.

Але спеціалісти зауважують - кожна людина може скористатися пільговим періодом: якщо оплатити штраф протягом 10 днів, то надається знижка 50%.

Втім, щоб уникнути штрафів, інспектори звертаються до запоріжців з проханням відповідальніше ставитися до паркування своєї автівки.