У програмі «Черговий по місту» обговорили питання життєдіяльності Запоріжжя

05.05.2020 17:15

В прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. Так, до студії вкотре завітав заступник міського голови Володимир Волобуєв і відповів на всі запитання глядачів, що надійшли на телефон студії, а також у соціальній мережі «Фейсбук».

Спочатку гість програми розповів про події, які відбувались у місті останнім часом. Як зазначив заступник міського голови, головне питання на сьогодні – ситуація з захворюваністю на коронавірус. Також Володимир Волобуєв навів статистику щодо кількості інфікованих небезпечною недугою осіб.

- Запоріжжя знаходиться на 16 місці за кількістю хворих. Один з осередків - гуртожиток в Олександрівському районі. У результаті звернення до поліклініки встановлено, що один з мешканців захворів на коронавірус. Згідно з інструкцією, наданою медичними працівниками, були проведені аналізи, і на 5-му поверсі виявлені 16 осіб, які заразилися цим вірусом. Зараз всі пацієнти розміщені в обласній інфекційній лікарні та у 7-й міській, - розповів Володимир Волобуєв.

Також, заступник міського голови додав, що всі медичні заклади міста забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, препаратами та спеціальним обладнанням. До апаратів штучної вентиляції легенів нині не підключений жоден пацієнт, всі проходять курс лікування, призначений лікарем.

Крім того, Володимир Волобуєв прокоментував ситуацію стосовно обіцяного підвищення заробітної плати медикам до 300%. За даними статистики, у Запоріжжі 37 осіб з їх числа підхопили коронавірус, адже першими прийняли на себе удар.

- Втім, ми бачимо, що на сьогоднішній день нічого не виконується. Тому на селекторній нараді з керівником офісу президента міський голова Володимир Буряк поставив питання – в якому напрямку рухатися далі? За наданою інформацією, кошти мають бути перераховані після травневих свят. Тож, слідкуватимемо за ситуацією й одразу всім повідомимо про надходження відповідної субвенції, - зазначив Володимир Волобуєв.

Як відомо, з квітня поточного року в Україні стартував черговий етап медреформи, який стосується вторинної ланки. Проте в результаті, замість обіцяного підвищення рівня медичного обслуговування, скоротилося фінансування лікарень з Держбюджету.

- Не як заступник міського голови, а як мешканець Запоріжжя помічаю, що медицина занепадає з космічною швидкістю. Якщо найближчим часом не будуть вжиті заходи на рівні перших осіб країни, то ми втратимо повністю цю галузь. Все знаходиться у плачевному стані. Та реформа, яка була запропонована, не покриває і на 70-80% всіх витрат, які нестимуть медичні заклади за лікування тих чи інших захворювань, - додав Володимир Волобуєв.

Також у ході програми заступник міського голови відповів на запитання запоріжців. Частина з них стосувалися житлово-комунального господарства, а також роботи закладів громадського харчування у період карантину.