Запорізькі ветерани зміцнюють здоров’я у госпітальному відділенні 2-ї міської лікарні

06.05.2020 14:00

Міська влада Запоріжжя приділяє належну увагу медичному обслуговуванню ветеранів, залучаючи кошти з місцевого бюджету для покращення їх самопочуття. Так, за перший квартал 2020 року у госпітальному відділенні 2-ї міської лікарні курс лікування пройшли 177 осіб, серед яких інваліди та ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій та прирівняні до них особи.

Госпітальне відділення КНП «Міська лікарня №2» ЗМР як структурний підрозділ медзакладу функціонує з 1999 року. З моменту заснування і дотепер тут було проліковано більше 16 тисяч осіб. Розраховане воно на 40 ліжко-місць.

Щороку у відділенні надається цілодобова медична допомога понад 740 пацієнтам – мешканцям усіх районів міста.

Так, минулого року тут покращили самопочуття 764 особи, за І квартал 2020 року - 177. Витрати на лікування (медикаменти) у 2019 році склали 1 млн 180 тис. грн, на харчування – 677 тис. грн. Від початку поточного року - 251 тис. грн і 189 тис. грн відповідно.

- Незважаючи на всі проблеми, пов’язані з медичною реформою, у Запоріжжі за кошти платників податків продовжує функціонувати відділення для ветеранів у нашій 2-їій міській лікарні. Також працює один з небагатьох у нашій країні геріатричний стаціонар. Таким чином ветерани мають змогу оздоровлюватись, проходити медичні процедури і спілкуватися. Це також наш місцевий заклад, який ми продовжуємо розвивати, - розповів заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров.