У Запоріжжі до Дня Перемоги висаджують понад 40 тисяч квітів

07.05.2020 09:12

Місто активно готується до Дня пам'яті та примирення та до Дня Перемоги. І хоч восьме та дев’яте травня цьогоріч відзначатимуть по-карантинному, без масових заходів, комунальники наводять порядок біля пам’ятників.

Роботи тривають біля меморіалу «Скорботна мати», біля пам’ятника воїнам-авіаторам. Меморіали підфарбовують, натирають спеціальним розчином, на прилеглій території робітники КП «Зеленбуд» висаджують квіти. Зокрема сальвію, герань і хлорофітум.

- У всіх зараз не дуже гарний настрій. А ми намагаємось хоч трохи порадувати запоріжців. Щоб кожен, що пройде повз наші клумби, зміг насолодитися цвітінням цих квітів. У цей карантинний час ми працюємо в штатному режимі, адже наше місто завжди має бути красивим та квітучим, - розповіла працівниця КП «Зеленбуд» Тетяна Крутик.

Біля меморіалу воїнам-авіаторам на бульварі Шевченка незабаром з’являться дві тисячі квітів. Також різнокольорові сальвії та герань прикрасять і  Алею Бойової Слави та  парк Трудової Слави. Аби таке розмаїття радувало містян якомога довше, комунальники  удобрюватимуть і поливатимуть рослини.  Загалом по всьому Запоріжжю до Дня Перемоги планують висадити 40 тисяч квітів.