Служба у справах дітей перевірила, як живуть їх підопічні в умовах карантину

07.05.2020 14:33

У зв’язку з введенням карантину по всій Україні діти, які навчалися в спеціалізованих державних закладах, повернулися до батьків для продовження дистанційного навчання, як і всі школярі України. Але саме ці сім’ї викликають занепокоєння у фахівців служби у справах дітей Запорізької міськради, оскільки знаходяться у зоні ризику.

Занепокоєння фахівців служби у справах дітей викликають одразу кілька факторів: низький рівень матеріального забезпечення, ризик ухиляння від виконання батьківських обов’язків, жорстоке поводження з дитиною, інвалідність у батьків, а також схильність з їхнього боку до зловживання алкоголем, проблеми з житлом у родини.

Повернення дітей з інтернатних закладів в свою чергу може ускладнити ситуацію в таких родинах. З метою попередження порушень їх прав та інтересів служба у справах дітей міської ради проводить профілактичну роботу з цими родинами.

Так, на сьогодні проконтрольовано умови проживання 103 дітей, які повернулися в сім’ї з інтернатних закладів. У ході обстеження було проведено бесіди з батьками щодо дотримання прав дітей на освіту, медичне обстеження та лікування, а саме: виконання умов карантину, своєчасне звернення до лікаря у разі хвороби, підтримання зв'язку з навчальними закладами, виконання домашніх завдань на дистанційному навчанні, забезпечення продуктами харчування. Спеціалісти служби також перевірили укладення родинами декларацій з сімейним лікарем. У разі необхідності сім’ї були забезпечені продуктами харчування від благодійних фондів та громадських організацій.