У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

08.05.2020 16:08

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 7 травня до студії завітав заступник міського голови Віктор Гординський. Він відповів на запитання запоріжців, адресовані телефоном і в соціальній мережі «Фейсбук».

Традиційно на початку програми гість розповів про події, що відбулись у Запоріжжі останнім часом. Зокрема цього тижня Уряд повідомив про послаблення карантинних умов в українських містах вже з 11 травня.

- Вже незабаром розпочнуть роботу представники малого бізнесу – запрацюють перукарні, літні майданчики кафе тощо, можна буде відвідувати парки, дитячі та спортивні майданчики. Поступово у місті запускаються ринки. Нині вже працюють 3 основних комунальних ринки та ще 3 комерційних. У всіх випадках відвідування місць, що відновили свою роботу, можливе лише за певних умов: безпечна дистанція, використання засобів захисту, проведення дезінфекції і так далі. У кожному з районів міста продовжуть працювати мобільні групи, які перевірятимуть дотримання умов карантину, - розповів Віктор Гординський.

Також заступник міського голови зазначив, що усі карантинні заходи, впроваджені у місті, на сьогодні дали позитивний результат. Наразі Запоріжжя перебуває на 16-17 місці за кількістю інфікованих мешканців. Усі необхідні заходи з недопущення поширення коронавірусної хвороби продовжують релізовуватись у місті. Також приділяють велику увагу і виявленим осередкам захворювання.

- У неділю було зафіксовано один випадок інфікування коронавірусом у гуртожитку в Заводському районі, хвора нині перебуває у лікарні. Миттєво був зібраний штаб, прийняті невідкладні заходи, виявлено коло контактних осіб. Було перевірено 39 осіб, в усіх результат тестування негативний. Тож на сьогодні у гуртожитку в Заводському районі лише одна інфікована. На карантин закритий лише поверх, де вона живе, облаштовано окремий вхід. Щодо гуртожитку в Олександрівському районі, де було виявлено кілька осіб з коронавірусом, там будівля блокована повністю. Завдяки зусиллям районної адміністрації, волонтерів, люди забезпечені продуктами і засобами дезінфекції, - зазначив Віктор Гординський.

Цього року, у зв'язку з карантином, міська влада відмовилась від урочистих відзначень 8 і 9 травня. Втім, на комунальному телеканалі Z буде транслюватись спеціальний телемарафон з цікавими програмами та історіями про українських героїв. Він розпочнеться 9 травня о 9:00. 

Також гість програми повідомив, що, незважаючи на карантин, за дорученням міського голови продовжується реалізація програми «Запорізький трамвай». У 2017-2019 роках на КП «Запоріжелектротранс» було виготовлено 10 нових трамваїв, придбано 13 європейських трамваїв. За попередні кілька років було капітально відремонтовано 6 трамвайних вагонів. Нині створюються ще більш сучасні версії такого транспорту. Зміниться кабіна водія, система опалення, освітлення, управління, пасажирські крісла. Буде повністю замінено салон, з використанням більш сучасних матеріалів.

У ході ефіру глядачі могли ставити свої запитання гостю - телефоном або в соціальних мережах.