У Запоріжжі проходить міський конкурс «Кращий опікун, піклувальник року»

19.09.2017 10:40

Другий рік поспіль у Запоріжжі проводиться міський конкурс «Кращий опікун, піклувальник року».

Головна мета конкурсу - популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сприяння забезпеченню належних умов їх виховання і підвищення рівня соціально-правового захисту дітей цих категорій.

У конкурсі взяли участь опікуни та піклувальники, які проживають у Запоріжжя і виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для участі в конкурсі було подано 56 заявок. До другого етапу конкурсу пройшли 32 учасники в наступних номінаціях: «Талановита родина», «Сім'я майстрів» та «Спортивна сім'я». В ході другого етапу конкурсна комісія оцінювала сім'ї-учасники за відеороликами.

18 вересня в Запорізькому міському Палаці дитячої та юнацької творчості відбувся третій етап конкурсу. Конкурсна комісія оцінювала творчі роботи та виступи учасників. Як зазначила начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша, обрати кращого учасника дуже складно.

- Складно оцінити учасників, тому що всім хочеться поставити найвищий бал. В ході конкурсу ми ще раз переконалися, що у нас дуже талановиті діти, - сказала Наталія Сиворакша. - Цей конкурс ми проводимо з метою популяризації сімейних форм виховання. Фінансується конкурс з міського бюджету, в рамках міської програми «Соціального захисту дітей і розвитку сімейних форм виховання».

Підсумки конкурсу будуть підведені 22 вересня в 16.30 в ході фінального концерту. Переможці конкурсу в кожній номінації будуть нагороджені грамотами та цінними призами.