Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» бореться з коронавірусом

13.05.2020 17:24

«Вельтум-Запоріжжя» продовжує свою роботу з вивезення сміття та дезінфекції контейнерів. Санобробку впровадили на період карантину. Її виконують спеціально сформовані бригади працівників.

Обробка сміттєвих контейнерів ведеться спеціальним розчином «Дезактин».

Раніше її здійснювали щодня. Після послаблення карантину дезінфекцію всіх баків проводять раз на тиждень. Підприємство виконує цю роботу за власні кошти. Вже обробили понад 8 тисяч контейнерів.

Також санітарній обробці підлягає вся техніка підприємства, ремонтні бокси і всі інші приміщення. Сміттєвізні автомобілі обробляються спеціальними миючими дезінфекційними засобами на полігоні ТПВ №1.

Щоб процес не зупинився в подальшому, керівництво підприємства звертається до запоріжців з проханням своєчасно оплачувати послуги «Вельтум-Запоріжжя».

- Ми сформували спеціальні бригади, які займаються обробкою контейнерів, закупили спецзасоби, сформували чіткий графік. Це дозволяє знизити ймовірність поширення коронавірусної та інших інфекцій у Запоріжжі. Сподіваємося, спільними зусиллями нам вдасться подолати цю проблему, - розповів генеральний директор підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Дотримання карантинних вимог контролюють районні адміністрації. Вони стежать за регулярністю дезінфекції під'їздів, парків та контейнерних майданчиків, а також реагують на скарги громадян.

Сьогодні санітарну обробку баків проводили в Олександрівському районі. Представники районної влади перевіряють якість дезінфекції.

- Згуртована робота всіх служб дозволяє нам контролювати ситуацію з захворюваністю в місті. Звичайно, громадяни звертаються з проханням перевірити конкретні випадки, але більшість скарг стосуються дезінфекції під'їздів. З кожним випадком розбираємося індивідуально, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

За словами фахівців, санітарна обробка об'єктів продовжиться до повного закінчення карантину.