В Олександрівському районі продовжують ремонт важливого водогону

14.05.2020 13:10

У Запоріжжі по вулиці Шкільній працівники КП «Водоканал» виконують другий етап оновлення магістрального водоводу. У лютому поточного року замінили 200 метрів труби, на цей раз планують охопити ще 400 метрів. Зараз працюють на ділянці неподалік від вулиці Запорізької.

Заміна трубопроводу виконується в рамках міської програми заміни водопровідних, каналізаційних мереж, яка розроблена те реалізується за дорученням міського голови Володимира Буряка. До уваги беруться найбільші та найпроблемніші ділянки. Водовід по вулиці Шкільній - один з них.

Його здали в експлуатацію в 1975 році, і наразі він повністю зносився. Даний об'єкт є магістральним і забезпечує водою будинки не тільки всього Олександрівського, а й частини Вознесенівського району.

У рамках міської програми з бюджету Запоріжжя виділили кошти для закупівлі матеріалів. Роботи виконуються власними силами підприємства «Водоканал».

Заміну водогону проводять методом санації - через старі труби просувають нові, після чого підключають їх до роботи. Проводити таку процедуру дозволяють технічні параметри труб. Так, діаметр старого трубопроводу - 600 мм, нового - 450 мм. При виборі матеріалу для труби віддали перевагу пластику - він більш довговічний і міцний. Гарантійний термін - 50 років.

На час заміни будинки підключають до тимчасового водоводу, тому проблем з забезпеченням води не має бути - кажуть фахівці.

- Розділили роботи на кілька етапів, адже цей водовід забезпечує велику кількість будинків. Тому перемикання повинні бути поетапні. Тобто ми намагаємося не створювати людям зайвих незручностей. Планово за необхідності тимчасово відключаємо воду, але ми про це заздалегідь попереджаємо людей, а під час відключення підвозимо їм питну воду, - розповів генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Закінчити ділянку планують вже в червні. Далі працівники «Водоканалу» почнуть міняти трубопровід від "Запоріжцивілпроекту" до торгового коледжу.

Зазначимо, у 2016-2019 роках у Запоріжжі замінили понад 80 кілометрів водогонів, каналізаційних мереж.