Медичні заклади Запоріжжя продовжують отримувати додаткове обладнання, на черзі перші 4 додаткових апарати ШВЛ

14.05.2020 14:08

Вже найближчим часом Запоріжжя отримає 4 з 25 додаткових апаратів ШВЛ. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».Кошти на придбання ШВЛ були виділені з бюджету Запоріжжя.

З бюджету Запоріжжя було виділено близько 100 мільйонів гривень на заходи по боротьбі з коронавірусом. Зокрема на придбання засобів індивідуального захисту, дезінфекції, антисептиків, додаткового медичного обладнання для медичних закладів.

Велика частина замовлень вже отримана. Зокрема до міста надійшли значні партії засобів індивідуального захисту, дезінфекції, антисептиків. У результаті медичні заклади Запоріжжя ними забезпечені. Отримана і значна частина придбаного медичного обладнання. Зокрема мобільний рентген, апарат ШВЛ з транспортним кювезом та інше.

Фактично єдиним питанням залишалося отримання закуплених апаратів ШВЛ. Відзначимо, завдяки закупівлям кількох попередніх років у міських лікарнях напередодні епідемії коронавірусу вже було 63 сучасних апарати ШВЛ. Однак все ж було прийняте рішення придбати ще 25 додаткових апаратів подібного класу. Кошти на це виділили з бюджету Запоріжжя.

Всі необхідні закупівлі було проведено, апарати оплачені. Місто чекало на їх отримання. Тепер можна сказати, що ситуація нарешті зрушила з мертвої точки. Найближчим часом Запоріжжя отримає перших 4 апарати з 25 придбаних. Також ще однією важливою подією стало те, що Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги отримала сучасну наркозно-дихальну систему, яку придбали за міські кошти. Про це міський голова Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».