Запоріжжя отримало перші додаткові апарати ШВЛ, а Володимир Буряк доручив виділити кошти на доплати медикам

15.05.2020 13:50

Міський голова Володимир Буряк доручив підготувати на сесію міської ради проєкт рішення про виділення з бюджету міста коштів для виплати обіцяних державою доплат за березень медикам міських медичних закладів, які брали участь у боротьбі з поширенням коронавірусу. Адже ці гроші Запоріжжя поки так і не отримало. Про це Володимир Буряк повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Медики міських медичних закладів, які були задіяні у боротьбі з коронавірусом, поки так і не отримали обіцяних державних доплат за березень. Не дивлячись на те, що до області кошти вже надійшли. Для того, щоб вирішити цю проблему, міський голова Володимир Буряк доручив підготувати на сесію міської ради проєкт рішення про виділення необхідних грошей з бюджету Запоріжжя.

-…Ми знайдемо 1 млн грн, щоб забезпечити медиків тим, що їм належить. Не буду приховувати, ми все ж сподіваємося, що ці кошти нам компенсують. Але люди чекати не повинні, їхній терпець і без того вже уривається.

За квітень Запоріжжя повинно отримати більше 9 млн грн на доплати для медиків. Але систему змінено і кошти мають надійти від Національної служби охорони здоров’я України напряму до лікарень, де їх розподілятимуть головні лікарі, а не чиновники облдержадміністрації, - написав Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Запоріжжя також отримало перші додаткові апарати ШВЛ, придбані за кошти бюджету міста. Очікується надходження іншого медичного обладнання.

- Також хочу повідомити, що до Запоріжжя вже надійшли 4 з 25 додаткових апаратів штучної вентиляціії легень. Найближчим часом чекаємо ще на 2. Крім того, до кінця місяця маємо отримати ще 2 сучасні наркозно-дихальні системи, - зазначив Володимир Буряк.