Володимир Буряк про святкування дня міста: «Я хочу, щоб в місті спокійно уживалися традиції і впроваджувалися будь-які новинки»

19.09.2017 11:25

7 жовтня в Запоріжжі, на Набережній магістралі, відбудеться традиційний Покровський ярмарок, на який приїдуть товаровиробники зі всієї Запорізької області, а також з інших регіонів України. Урочисте відкриття ярмарку заплановане на 9:00.

В цей же день на каскаді фонтанів «Райдуга» пройде святкова програма за участю творчих колективів міста, відбудеться урочисте відкриття святкування Дня міста.

Міський голова нагадав, що в рамках святкування 74-ї річниці визволення Запоріжжя в місті пройдуть урочисті мітинги, покладання квітів. Основні загальноміські заходи заплановані на 14 жовтня. Саме в цей день, 74 роки тому, відбулося звільнення міста. Символічно, що ця дата збігається з Днем захисника України.

В ході наради з підготовки до Дня міста міський голова зазначив:

- В рамках святкування доручаю організувати14 жовтня проведення в районах міста святкових заходів, концертів. Наприклад, це можна зробити в головних парках районів, щоб святкування могли відвідати якомога більше запорожців і гостей міста.

Також на 14 жовтня заплановано проведення загальноміського концерту в парку Трудової Слави. Тут виступлять провідні запорізькі виконавці, а також хедлайнер святкової програми - ONUKA.

Про плани святкування Дня міста міський голова Володимир Буряк повідомив і на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук»:

«До Дня міста залишилося менше трьох тижнів.

Для нас - людей, які готуються до зустрічі тисяч гостей, - це лічені дні. До того ж, вже щосили точаться дискусії, без яких не обходиться жодна міська подія.

Розумію, що догодити всім неможливо. Кому козаки похмурі, кому голубці зайві. Тому наше завдання не догоджати, а залучати. Цього року постараємося залучити до заходу, присвяченого Дню міста, максимум людей, щоб кожен знайшов собі свято по духу.

Для любителів традицій - наш Покровський ярмарок, який відбудеться 7 жовтня. Щорічно сюди за враженнями приходять десятки тисяч запоріжців і гостей міста. І порушувати цю традицію не бачу сенсу.

Для любителів менш масового, «сімейного» відпочинку - 14 жовтня в усіх районах міста, в парках будуть організовані денні розважальні програми.

Для тих, хто любить музику і рух - готуємо концерт увечері 14 жовтня в парку Трудової слави. На сцені виступлять кращі запорізькі виконавці.

І, звичайно, хедлайнер святкової програми - ONUKA. Впевнений, що виступ цієї групи об'єднає всіх - і любителів традицій, і просунутих любителів всього сучасного.

Я хочу, щоб у місті спокійно уживалися традиції і впроваджувалися новинки. І щоб у День народження міста, і в звичайні будні дні, ми - такі різні - були єдині в любові до рідного Запоріжжя».