У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

15.05.2020 15:40

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 14 травня в студію прийшов заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він відповів на питання запоріжців, адресовані за телефоном прямого ефіру та в соціальній мережі «Фейсбук».

У перші ж хвилини програми в студію зателефонувала постійна глядачка і задала гостю низку питань. Один з них стосується розвитку охорони здоров'я.

- Кілька останніх років ми активно розвиваємо медичну галузь, вкладаємо туди великі гроші, які йдуть на закупівлю нового медичного обладнання, на ремонт будівель охорони здоров'я, на доплати до зарплат лікарів. Звичайно, ми ще не встигли вирішити всі питання медичної галузі, адже для цього потрібно більше часу і фінансових вкладень. Однак ми поетапно йдемо до цього, - відзначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У ході програми гість розповів про актуальні теми, якими жило місто протягом тижня. Так, в Запоріжжі триває реалізація програми з оновлення громадського транспорту. На черзі - 4 нових трамваї з сучасним кузовом та вдосконаленими ходовими характеристиками. Зараз їх збирають на базі трамвайного депо №1 КП «Запоріжелектротранс».

Також Анатолій Пустоваров проінформував, що будівництво нового терміналу Запорізького аеропорту вже закінчилося, і об'єкт практично готовий до прийняття рейсів.

Надходило багато дзвінків і від телеглядачів. Вони стосувалися соціальних пільг, субсидій, благоустрою, комунальних проблем, ремонту доріг.

Одна з телеглядачок висловила прохання про те, щоб запустити великий автобус до обласної клінічної лікарні, адже туди щодня їздять не тільки родичі пацієнтів, а й студенти.

- Це питання дуже актуальне. Однак просто так маршрути не створюють. Для початку потрібно провести обстеження пасажиропотоку, прописати маршрут. І якщо це доцільно, то створити новий маршрут. Тому ми цю пропозицію приймемо на розгляд, але поки обіцяти щось рано, - сказав заступник міського голови.