У Запоріжжі триває дезінфекція сміттєвих контейнерів

15.05.2020 16:05

Загалом у місті реалізується ціла низка заходів, спрямованих на знищення збудників інфекційних хвороб у середовищі життєдіяльності людини. Так, одним з дієвих є дезінфекція сміттєвих майданчиків з контейнерами, яка проводиться від початку запровадження карантину. Сьогодні, 15 травня, працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» зокрема попрацювали за адресою вулиця Історична, 20 у Заводському районі.

Щодень працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» дезінфікують спеціальним обприскувачем до 200 контейнерних майданчиків у кожному районі міста. Тільки у Заводському їх 187, а це – більше 300 сміттєвих баків. Працюють двома бригадами у складі двох осіб кожна.

- Майданчики обробляються згідно з інструкціями та рекомендаціями засобом, який допускається Міністерством охорони здоров’я та Головним санітарним лікарем України – «Дезактин». Цей розчин у певній концентрації дозволяє здійснювати обробку контейнерів на відкритих територіях, - зазначила начальниця гоподарського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Тетяна Гальчанська.

Обробка йде по колу – загалом у такий спосіб продезінфікували вже близько 8 тисяч контейнерів. Діють за технологією: спочатку вивільняють їх від сміття, далі обприскують ззовні та зсередини спецрозчином. Виконують також санітарну обробку наявної техніки й автомобілів на полігоні.

На підприємстві закликають запоріжців вчасно і в повному обсязі розраховуватись за послугу з вивезення твердих побутових відходів, адже всі заходи, спрямовані на боротьбу з поширенням коронавірусу, підприємство проводить за рахунок обігових коштів.