У Хортицькому районі Запоріжжя активно косять траву

19.05.2020 15:08

У Запоріжжі ведуться роботи з благоустрою територій до весняно-літнього періоду. Сьогодні відбувається покіс трави в Хортицькому районі міста. Після цього території прибиратимуть від сміття, яке жителі залишили у траві. Цього року з міського бюджету для комплексного благоустрою району виділили 1,8 мільйонів гривень.

Сьогодні підрядники працюють на вулиці Воронезькій у Хортицькому районі. Тут - зона  для прогулянок з дитячими і спортивними майданчиками. Після рясних дощів все заросло травою, в якій жителі до того ж залишали сміття. Протягом 2-3 днів цю територію обіцяють привести до належного санітарного стану.

Крім цього, роботи ведуться по всьому району. Зараз підрядники працюють кожного дня, щоб прибрати прогулянкові зони, двори та «білі плями» - території, які не закріплені ні за ким. Також в цьому напрямку працюють співробітники КРБП «Зеленбуд» - вони займаються благоустроєм парків і центральних вулиць Хортицького району.

- Міський голова поставив завдання максимально привести до ладу Запоріжжя, зробити його чистим та комфортним для людей. Цього року Хортицький район отримав 1,8 млн грн на благоустрій територій. Цього вистачить на всі основні ділянки району. На сьогодні вже покошено близько 15 га. Якщо брати загальну цифру, то за рік ми повинні покосити близько 800 га. Цього достатньо, щоб повністю привести район до належного вигляду. Але є прохання до ОСББ та підприємців - будь ласка, не забувайте доглядати за територіями, які закріплені за вами, - наголосив голова Хортицької районної адміністрації Олександр Пшеничний.

Як довго газон протримається в презентабельному стані - залежить від погоди. Якщо йтимуть дощі, трава виросте вже за 2-3 дні, а якщо буде сухо - ефект зберігається до 3 тижнів. Від цього залежить і регулярність покосів: від 3 до 5 разів на одному об'єкті.

Крім покосу, території району також будуть прибирати від карантинних рослин - механічним методом та за допомогою фітоценозу - висаджуванням газонної трави на місці зростання амброзії.