У Запоріжжі посилять контроль за роботою зі знищення карантинних рослин

19.05.2020 17:34

Сьогодні, 19 травня, відбулося засідання міської робочої групи з координації робіт зі знищення карантинних рослин під головуванням радника міського голови Запоріжжя Валерія Еделєва. На захід були запрошені представники районних адміністрацій, комунальних підприємств та профільних департаментів.

Представники районів доповіли про готовність до проведення робіт зі знищення карантинних рослин. Зокрема вже розпочате механічне видалення амброзії, тривають тендерні процедури з вибору підрядних компаній, що здійснюватимуть її знищення фітоценотичним та хімічним методами. Також оновлюються районні карти розповсюдження карантинних рослин.

Керівництво КП «Титан» розповіло, що нині механічним методом оброблено 70% площі парків, що обслуговуються підприємством. Висаджено 60 кг фітосуміші, заплановано закупівлю 330 л речовини «Стоп-амброзія» - нею почнуть обробляти територію на початку липня.

За словами представників департаменту освіти і науки, у навчальних закладах міста вже створені плани робіт та визначені відповідальні особи, нині триває покіс карантинних рослин. Із початком навчального року будуть запроваджені й тематичні навчальні лекції.

Приведені до ладу й території міських лікарень.

- Пандемія коронавірусу у світі триває, тим не менш питання боротьби з карантинним рослинами все одно у нашому місті не відходить на задній план. Нині, на жаль, ми маємо обмежені фінансові можливості, втім, це не означає, що кількісна та якісна складова роботи зі знищення амброзії у нас погіршиться. Навпаки, цього року ми посилимо контроль за здійсненими роботами, запровадимо спеціальний механізм моніторингу і таким чином, сподіваємось, вийдемо на ще кращий, ніж у попередні роки, рівень, - зазначив радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Районні адміністрації, комунальні підприємства, профільні департаменти будуть регулярно надавати звіти щодо здійснених заходів з точними адресами, площею та методами здійснених робіт.