У Заводському районі приводять до ладу малі архітектурні форми

20.05.2020 16:08

У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою. Так, у Заводському районі взялися за ремонт малих архітектурних форм. Зараз підрядники працюють на території дитячого майданчика в сквері 30-річчя визволення України. Тут лагодять зламані гойдалки та лавки.

Цього року з міського бюджету для Заводського району виділено близько 390 тисяч гривень на ремонт дитячих та спортивних майданчиків, лавочок та урн. Підготовчі роботи почалися ще на початку весни. Першими на черзі були найбільш проблемні точки.

- Зараз ми звертаємо особливу увагу на дитячі та спортивні майданчики. Також треба привести до ладу лавки та урни. На початку весни фахівці райадміністрації перевірили практично всі дитячі майданчики на території району і вибрали ті, які найбільше потребують ремонту. Склали дефектні акти, і тепер за ними виконується робота, - розповів заступник голови Заводської районної адміністрації Юрій Кулак.

Дитячий майданчик у сквері 30-річчя визволення України став одним з перших, де почали благоустрій. Підрядники ремонтують зламані гойдалки, змащують елементи кріплення і фарбують деталі майданчика яскравими кольорами.

Цього року подібний ремонт у Заводському районі заплановано для понад 30 дитячих і спортивних майданчиків. Всього на території району понад 100 таких об'єктів, з яких ремонту потребують 45.

Конструкції майданчиків переважно лагодять, але старі, аварійні елементи відразу демонтують.

Після благоустрою майданчиків заплановано ремонт лавок та урн на території парків і скверів Заводського району. В цілому завершити роботи планують до середини літа.