У Запоріжжі інспектори з паркування фіксують зменшення порушень правил стоянки авто

21.05.2020 15:09

Інспектори з паркування проводять щоденні рейди вулицями міста, під час яких контролюють, щоб водії автомобілів не паркувались у заборонених місцях - під знаками, на пішохідних переходах, на виїздах тощо. Сьогоднішній рейд провели на ділянці проспекту Соборного біля площі Фестивальної. Тут знаходиться багато державних установ, отже дуже пожвавлений рух та багато порушень з паркування.

Як розповів заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Віктор Низовцев, ділянка біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації - локація, на якій траплялось дуже багато порушень правил дорожнього руху. На це місце скаржились містяни ще до того, як розпочала працювати служба інспекторів з паркування.

- Протягом останніх двох-трьох тижнів ми спостерігаємо тенденцію до зниження порушень. Штрафували представників майже всіх державних органів, які знаходяться поруч - облдержадміністрації, обласної ради, казначейської та податкової служб, територіального управління судової адміністрації. Це були не лише рядові співробітники, але й керівники структурних підрозділів. Наразі представників державних органів серед порушників майже немає. Ще зустрічаються поодинокі випадки, проте переважно це відвідувачі. Це маленька перемога, люди зрозуміли, що тут паркуватися не можна, - зазначив Віктор Низовцев.

Загалом за час роботи служби безпосередньо на цій ділянці інспектори склали близько 150 постанов. Нагадаємо, штрафи за порушення коливаються від 255 до 510 грн. Містяни, яким виписали постанову, можуть скористатися пільговим періодом та сплатити 50% штрафу протягом 10 днів. Кошти від сплачених штрафів надходять до бюджету Запоріжжя. За два місяці діяльності служби до міського бюджету надійшли 300 тисяч гривень.