У Запоріжжі розпочали реконструкцію однієї зі шкіл

21.05.2020 15:53

У Хортицькому районі реконструюють колегіум «Мала гуманітарна академія». Вартість робіт – понад 18 мільйонів гривень. Значну частину коштів виділив Європейський інвестиційний банк, 20% передбачено з бюджету міста. Реконструкція була необхідна через аварійний стан будівлі.

У цьому колегіумі навчається понад 700 дітей з 1 по 11 класи, також на території споруди знаходиться школа мистецтв. Тож заклад має важливе значення для Хортицького району.

Будівлі «Малої гуманітарної академії» вже 45 років. За цей час тут накопичилось чимало комунальних проблем. Найголовніші з них – це стан покрівлі та підвалу. Через особливості розташування академію постійно підтоплює. Саме тому керівництво закладу та представники місцевої влади ще у 2016 році подали звернення до Європейського інвестиційного банку.

- Мала гуманітарна академія знаходиться у найнижчій точці Хортицького району. І всі стічні води збираються саме тут. Це є проблемою, яка постійно загострюються. Підтоплення, вологі підвали, просадка будівлі – через це й дах повело. З 2016 року місто спроєктувало реконструкційні роботи за участю Європейського інвестиціонного банку. І зараз, після подолання бюрократичних перепон, ми вже можемо почати роботи, - розповів директор департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

Про стан будівлі розповіла також і директорка колегіуму.

- Теперішня проєктна документація школи передбачає, що всі зливові стоки потрапляють через внутрішні труби до каналізації. Коли йдуть великі дощі, у нас виникають проблеми. По-перше, ці стоки часто забиваються сміттям та листям. І по-друге, коли йдуть тривалі дощі, вся школа - у великих озерах води через те, що вона стоїть в низині. Внутрішні підвали затоплюються, - розповіла директорка колегіуму «Мала гуманітарна академія» Запорізької міської ради Світлана Павлова.

Загальна вартість проєкту з реконструкції складає 18 млн грн, з них – 20% виділяє місцевий бюджет, іншу частину надає Європейський інвестиційний банк. Підрядники зокрема повинні зробити ремонт покрівлі над актовим та спортивним залами та над фойє. Також відновлять водовідведення та зроблять озеленення території.