Запорізькі медики отримали доплати за березень за рахунок бюджету міста, тепер Запоріжжя чекає коштів за квітень

25.05.2020 15:08

Місто перерозподілить власні кошти для того, щоб компенсувати витрати на виплату надбавок працівникам медичних закладів Запоріжжя, які брали участь у боротьбі з коронавірусом. Нагадаємо, доплати за березень за дорученням міського голови Володимира Буряка були виплачені за рахунок коштів міського бюджету. Запоріжжя так і не дочекалося грошей, які виділила для цього держава.

Виконавчий комітет Запорізької міської ради підтримав винесення на сесію змін до міської програми охорони здоров’я. Зокрема вони передбачають і перерозподіл коштів на виплату доплат медикам. Зазначимо, за дорученням міського голови Володимира Буряка з міського бюджету вже виплатили 1,1 мільйони гривень надбавок за березень медикам, які брали участь у боротьбі з коронавірусом.

Працівники міських медичних закладів - як лікарень, так і первинної ланки - вже отримали ці доплати. Тепер на сесії міської ради повинні затвердити перерозподіл коштів для компенсації цих витрат у рамках фінансування міської програми охорони здоров’я.

- Кошти Державного бюджету до медичних закладів міста так і не надійшли. Хоча неодноразово звучали заяви, що області гроші отримали. Сподіваємося, що витрати місту все ж компенсують. Це не такі вже великі кошти для Запоріжжя, але справа принципу. Продовжуємо чекати надходження грошей за квітень, вже через Національну службу здоров’я України, про що було раніше заявлено, - зазначив Володимир Буряк.