У Вознесенівському районі Запоріжжя триває благоустрій території

26.05.2020 14:30

Сьогодні у дворі за адресою вул. Лермонтова, 18 відбулася ліквідація аварійних дерев. Підрядники видалили вісім старих тополь. Це стало можливо після звернення мешканців до міської влади.

Багатоквартирний будинок по вулиці Лермонтова, 18 у 2016 році став ОСББ. З того часу тут відбулися позитивні зміни: облаштували клумби і сад, сучасні лавки, відновили фонтан, засклили вікна в під'їздах. Однак довгий час залишалася одна з головних проблем: старі тополі, які вже були аварійно небезпечними.

Сьогодні підрядники приїхали на адресу зі спецтехнікою і прибрали вісім дерев на території двору.

-  У 2018 році у нас впало кілька тополь. Тоді ж ми звернулися до екологічної інспекції, приїхали представники і склали акти на 18 аварійно небезпечних дерев. Вони були небезпечні тим, що поруч дитячий майданчик - в будь-який момент могла статися вкрай неприємна непередбачуваність. Величезне спасибі нашому міському голові Володимиру Буряку - за системну підтримку ОСББ, в тому числі й нашого. Також дякуємо районній адміністрації за те, що швидко відреагували на нашу заявку. Спільними зусиллями нам вдається зробити територію будинку більш упорядкованою, безпечною і комфортною, - розповів голова ОСББ «Фонтан на Лермонтова, 18» Ігор Сумовський.

Всього на території району вже видалили 109 дерев, які були на прилеглих територіях, і 94 - на прибудинкових. Цю роботу продовжать і надалі. Представники районної адміністрації кажуть, що будуть працювати за заявками мешканців.

-  За дорученням міського голови Запоріжжя Володимира Буряка та за підтримки депутатського корпусу нам вдалося запланувати з міського бюджету для районної адміністрації понад 100 тисяч гривень на видалення 79 дерев найближчим часом. Також продовжуємо покращувати території: це кронування та видалення аварійно небезпечних дерев, карантинних рослин, покіс трави, прибирання гілок і новорічних ялинок, - розповів голова Вознесенівської районної адміністрації Олесандр Ніколаєнко.