Лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги отримала сучасний апарат УЗД

26.05.2020 16:25

До КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» надійшов УЗД-апарат преміум-класу. Нове обладнання дозволяє проводити швидку й кваліфіковану діагностику патологій, або ж пошкоджень внутрішніх органів. Це набуває все більшої значущості в умовах боротьби з поширенням вірусу COVID-19.

КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» спеціалізується на наданні цілодобової ургентної допомоги населенню – особливо в період дії карантину. Днями медзаклад отримав закуплений за кошти міста сучасний апарат ультразвукової діагностики, оснащений спеціальними датчиками у тому числі й для огляду легеневої тканини.

- За сприяння міської влади парк апаратури у лікарні поповнюється регулярно. Цей апарат - преміум-класу, переносний, який буде задіяний у наданні невідкладної допомоги пацієнтам, адже дозволяє більш якісно визначати ту патологію, з якою вони надходять в ургентному порядку, - розповів головний лікар КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Дмитро Івченко.

Крім портативності, тобто можливості транспортування, УЗД-апарат нового покоління має цілу низку переваг. Зокрема дозволяє чітко візуалізувати досліджувані об’єкти, а ще - має надійну й просту у роботі систему програмного забезпечення. Таке ж обладнання ультразвукової діагностики днями надійшло до КНП «Міська лікарня №9». Інших аналогів їм у місті немає.

- За допомогою цих апаратів можна швидко проводити діагностику патологій або пошкоджень внутрішніх органів, а також, що особливо важливо для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, важкими пневмоніями - лікарі-анестезіологи, реаніматологи можуть оглядати легеневу тканину з метою вчасного регулювання параметрів штучної вентиляції легенів і зміни терапії. На відміну від рентгенографії, завдяки цьому апарату можна швидше діагностувати зміни у легеневій тканині, які дуже стрімко розвиваються, - зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова.

Нагадаємо, для боротьби з поширенням небезпечного коронавірусу місто спрямувало 100 млн грн. Закуплена значна частина медичного обладнання, яке поступово надходить до лікарень міста – як інтенсивного лікування, так і тих 6-ти, які визначені основними лікувальними базами для пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Це ультразвукові та наркозно-дихальні апарати, газоаналізатори, кисневі концентратори, апарати ШВЛ, реанімаційне обладнання, яке допомагає в боротьбі з важкою патологією. Найближчим часом очкується отримання решти техніки медичного призначення.