Володимир Буряк добився підписання титулу будівництва нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту

27.05.2020 10:20

Запорізька обласна державна адміністрація нарешті погодила титул будівництва нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Тепер залишилося отримати підпис ДАБІ й новий термінал буде готовий приймати пасажирів. Зрозуміло, після відновлення авіаційних перельотів у рамках послаблення карантинних заходів. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Сьогодні відбудеться 50-та сесія Запорізької міської ради. Нагадаємо, вона пройде у «карантинному» режимі. Трансляція буде здійснюватися на телеканалі Z. Початок об 11:00.

Міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» зупинився на низці головних питань, які планується затвердити на сесії.

Нагадаємо, зокрема планується внести зміни до програми галузі охорони здоров’я. Вони передбачають і перерозподіл коштів на виплату доплат медикам. Зазначимо, за дорученням міського голови Володимира Буряка з міського бюджету вже виплатили 1,1 мільйони гривень надбавок за березень медикам, які брали участь у боротьбі з коронавірусом. Адже державні кошти до міста так і не надійшли.

Працівники міських медичних закладів, як лікарень, так і первинної ланки, вже отримали ці доплати. Тепер на сесії міської ради повинні затвердити перерозподіл коштів для компенсації цих витрат у рамках фінансування міської програми охорони здоров’я.

Також на сесії планується затвердити низку рішень, які входять до міської програми виходу міста з коронакризи та спрямовані на допомогу малому бізнесу. Її було розроблено за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Серед запланованих заходів звільнення на 3 місяці від єдиного податку фізичних осіб-підприємців І групи платників, встановлення у 3 кварталі нульової ставки податку на нерухоме майно на об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб та загальна площа яких не перевищує 300 квадратних метрів і т.д.

Буде запропоновано затвердити й міську програму розвитку бібліотек, яка дозволить підвищити заробітну плату працівникам бібліотечних закладів та продовжити розвиток бібліотек міста.

Міський голова Володимир Буряк також повідомив, що вдалося зробити ще один важливий крок для майбутнього відкриття збудованого пасажирського терміналу запорізького аеропорту.

- Є й друга гарна новина – нарешті, після майже двомісячного зволікання, ми отримали від облдержадміністрації підписаний титул будівництва нового пасажирського терміналу аеропорту «Запоріжжя». Тепер залишився підпис ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція) й термінал буде готовий приймати пасажирів після відкриття неба. Знаю, що цього чекають не лише запоріжці, а й мешканці інших міст і навіть країн. Це буде величезний поштовх для нашого міста! - написав Володимир Буряк.

Нагадаємо, обласна державна адміністрація довгий час не підписувала титул будівництва терміналу через бюрократичну тяганину. Володимир Буряк на минулому тижні заявив, що планує винести на розгляд сесії звернення до центральних органів влади, аби вони вплинули на ситуацію. У результаті ОДА все ж підписала необхідні документи ще до початку сесії.