В управліннях соцзахисту населення розповіли, як карантин вплинув на їх роботу

27.05.2020 12:38

В умовах затяжного карантину міські управління соціального захисту населення опанували новий спосіб роботи. Тепер відвідувачі можуть отримати послугу онлайн майже з будь-яких питань. Це стало можливим завдяки впровадженням нових інтернет-платформ в управліннях. Сьогодні свою роботу показали в Олександрівському управлінні соцзахисту.

Тут, як й в інших профільних управліннях міста, перейшли з формату особистого прийому громадян на дистанційний. На якості послуг це відобразилось найкращим чином, адже тепер отримати консультацію чи надати документи стало набагато зручніше. За словами спеціалістів, за час роботи онлайн стало втричі менше скарг на роботу фахівців.

При цьому всі громадяни, що потребують соціальної підтримки, не залишились без неї.

Перш за все управління зробило автоматичне перепризначення субсидій домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні. Субсидію у травні громадяни отримують вчасно та в зручний для них спосіб.

Також автоматично подовжені всі інші види державної допомоги. Подовження діятиме на весь період карантину та ще місяць після його зняття.

Не зупинилася також реалізація міських соціальних програм, що фінансуються з бюджету Запоріжжя. Надання негайної допомоги мешканцям міста, що її потребують, також здійснюється в онлайн-режимі.

Подати документи тепер можна за допомогою сайту управління, мобільного додатку Вайбер або у скриньку, що розташована на вході в управління. Поставити питання фахівцям можливо через Скайп, Фейсбук, Вайбер, або в особистому кабінеті на сайті управління, за телефоном «гарячої лінії».

До речі, тепер дозвонитися в управління стало легше, адже працює єдиний багатоканальний телефон. Одночасно отримати інформаційну довідку можуть 35 осіб, та ще 5 можуть спілкуватися безпосередньо зі спеціалістами.

Так, протягом травня в Олександрівському управлінні в такий спосіб отримали консультацію понад 500 мешканців району.

Для чіткого контролю за кількістю дистанційних звернень управління впровадило програмний комплекс «Автоматизована обробка звернень громадян», що дало можливість відслідковувати якість та повноту відповідей.

- За цей час ми повністю адаптувалися до онлайн-режиму роботи. Ми повністю працюємо дистанційно, без відвідувачів в управлінні. Однак є ще декілька законів та підзаконних актів, які не дають нам змогу приймати деяких людей в режимі онлайн. На жаль, в кількох конкретних випадках повинна надаватися особиста інформація безпосередньо в управлінні. Зараз міські управління ініціюють це питання перед Міністерством соціальної політики щодо внесення змін у законодавство. І тоді ми зможемо точно вирішувати всі питання онлайн, - розповів керівник Олександрівського управління соціального захисту населення Запоріжжя Едуард Хижняк.