Запорізькі депутати перерозподілили фінансування низки міських програм

27.05.2020 15:11

У Запоріжжі проходить 50-та сесія міської ради. Депутати розглядають важливі для міста проєкти. Зокрема це стосується внесення змін до програми розвитку інфраструктури та благоустрою, відновлення інфраструктури приватного сектора та розвитку та утримання житлово-комунального господарства міста.

Зміни у ці програми передбачають перерозподіл бюджетних коштів, зокрема зменшення фінансування за низкою заходів. Це вимушений захід, на який пішла міська влада, оскільки через пандемію коронавірусу міський бюджет недоотримує кошти. Більше того, додались видатки на боротьбу з епідемією нової інфекції та на виплату доплат медикам, яку повинні були виділити з державного бюджету. Зокрема майже 100 млн грн були спрямовані на придбання обладнання, засобів індивідуального захисту, дезрозчинів та антисептиків, тест-систем, медикаментів тощо. Ще 1,1 млн грн з міського бюджету спрямували на премії медперсоналу запорізьких медичних установ.

Так, за заходами програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою перерозподіл бюджетних коштів у сторону зменшення фінансування склав 130 млн грн. Зокрема ці кошти планувалось витратити на капітальний ремонт ділянки дороги Набережної магістралі від річки Мокра Московка по вул. Автозаводській до транспортної розв'язки («кільця») на перетині вулиць Автозаводської та Новокузнецької, реконструкцію площі Запорізької та інші важливі об’єкти інфраструктури міста. Також на 738 тисяч грн зменшили фінансування заходів програми відновлення інфраструктури території приватного сектора. Тут перерозподіл здійснили за рахунок економії коштів за укладеними договорами та після коригування проектно-кошторисної документації.

Що стосується програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства, то за її заходами депутати також підтримали перерозподіл коштів. Зокрема на 37,8 млн грн зменшене фінансування зі спеціального фонду за заходами з будівництва та реконструкції об'єктів житлово-комунального господарства, проведення комплексу ремонтно-будівельних робіт, спрямованих на покращення експлуатаційних показників житлового фонду тощо. Також на 10,9 млн грн зменшується фінансування заходів, де розпорядниками коштів виступають районні адміністрації Запорізької міської ради.