Міські тепломережі готуються до нового опалювального сезону

27.05.2020 16:28

Тривають роботи з заміни трубопроводів, ремонту теплових мереж, котлів та котельного обладнання.

Тимчасові незручності, які відчувають жителі міста Запоріжжя через відсутність гарячої води, необхідні для того, щоб максимально краще підготуватися до нового опалювального сезону і в холодний період року бути з опаленням і гарячою водою.

За час підготовки до нового опалювального сезону в місті будуть замінені понад 8 кілометрів трубопроводів опалення і 6,4 кілометрів трубопроводів гарячого водопостачання, прокладені нові теплові мережі загальною протяжністю 3,246 кілометрів, а також пройде відновлення циркуляційних трубопроводів гарячого водопостачання довжиною 3,609 кілометрів. Все на загальну суму 14 мільйонів 360 тисяч 270 гривень. Роботи тривають в усіх районах міста Запоріжжя.

Активні ремонтні роботи йдуть і в котельнях міста. З 65 котелень в цілому на профілактиці наразі перебувають 10.

Під час підготовки до опалювального сезону з метою забезпечення надійності теплопостачання концерн «Міські теплові мережі» складає та затверджує в установленому порядку графік зупинок котелень для проведення планових ремонтів і гідравлічних випробувань. Графік цього року вже затверджений і набув сили. З ним можна ознайомитися на офіційному сайті концерну «Міські теплові мережі» http://teploseti.zp.ua/ua/news/?ELEMENT_ID=2431563.

Перший етап гідравлічних випробувань на щільність і міцність теплових мереж в деяких районах міста Запоріжжя вже почався 12 травня і тривав два тижні. До 25 травня в першу чергу відбулася заміна трубопроводів і ремонт теплових мереж у Шевченківському, Олександрівському та Дніпровському районах, а з 19 травня по 1 червня проходитиме в Заводському і Хортицькому районах.

Крім того, мешканцям кожного житлового будинку необхідно самостійно стежити за відрегульованістю систем опалення та гарячого водопостачання, щоб у подальшому не було перебоїв з рівномірною подачею гарячої води і тепла в усі квартири.

Нагадуємо, що мешканці Запоріжжя заборгували концерну «Міські теплові мережі» за тепло і гарячу воду 1,489 млрд гривень, що ставить під загрозу своєчасну підготовку до нового опалювального сезону. Тому аби всі заплановані роботи були виконані вчасно і в строк, а в квартирах містян було тепло в наступному опалювальному сезоні і гаряча вода влітку, адміністрація концерну «Міські теплові мережі» звертається до мешканців міста з проханням погасити всі борги.