Запорізькі комунальники продовжують ремонтувати внутрішньобудинкові мережі

28.05.2020 14:40

Так, працівники КП «Наше місто» проводять планову заміну мереж гарячого водопостачання та каналізації. Роботи розгорнули у багатоповерхівці по вул. 40 років Перемоги, 11, що у Південному мікрорайоні міста.

За цією адресою вже вдалося замінити 20 погонних метрів трубопроводів гарячого водопостачання, а також каналізацію у підвалі четвертого під’їзду. Раніше роботи були виконані також у першому і другому, на черзі - ділянка каналізаційних мереж протяжністю близько 20 метрів у третьому під’їзді. Замість старих чавунних труб комунальники вкладають пластикові.

Як розповів провідний інженер КП «Наше місто» Денис Хмиров, місцеві жителі постійно скаржилися на характерний неприємний запах каналізації, яка знаходилася в аварійному стані. Вік дався взнаки, адже цей висотний будинок був зведений у 1985 році – одним з перших у Південному мікрорайоні.

- Від місцевих жителів надходили звернення на появу характерного запаху, засмічення стоків і підтоплення підвалу. Ці роботи були включені до плану і зараз вже виходимо на фінішну пряму з заміни каналізації, - додав Денис Хмиров.

Зазначимо, жителі багатоповерхівки за цією адресою об’єдналися в ОСББ, втім не взяли будинок в управління. Керуючій компанії – КП «Наше місто» - за послугу з утримання будинку заборгували близько 164 тис. грн, у той час як щомісячні нарахування сягають 44 тис. грн. Втім на підприємстві планують продовжити роботи з оновлення – зокрема виконати ремонт панельних швів, оскільки є протікання у квартирах. Крім того, минулоріч за цією ж адресою була полагоджена покрівля.