Реконструкція Правобережного пляжу добігає кінця

29.05.2020 16:11

За словами підрядників, друга та третя черги реконструкції об’єкта майже завершені - роботи виконані на 99,9%. До 1 червня все буде завершено. У підсумку запоріжці отримають повністю оновлений комунальний пляж, який цілком претендуватиме на звання кращого у місті. Приймати відпочивальників він готовий вже на початку червня – після надання відповідного дозволу органами санітарно-епідеміологічного нагляду.

Благоустрій зон відпочинку, зокрема пляжів – є одним з пріоритетних завдань міської влади, яке набуває все більшої актуальності з наближенням літнього сезону. Так, перебіг реконструкції Правобережного пляжу на особистому контролі тримає міський голова Володимир Буряк. Нагадаємо, з-поміж двох офіційних пляжів у Запоріжжі – Центрального і Правобережного – останній тривалий час перебував у вкрай занедбаному стані. Саме тому було вирішено виконати його реконструкцію.

Підрядники вже впоралися з левовою часткою поставлених завдань. Залишилися зокрема монтаж роздягальні для людей з інвалідністю, знесення будівельного паркану довкола території, а також прибирання й вивезення сміття.

- Тут ми встановили 104 лавки, замінили повністю покриття на тротуарну плитку, збудували 4 оглядових майданчика, виконали роботи з озеленення, висадили нові дерева, облаштували квітники з трояндами. Також встановили велопарковки та електричний підйомник для людей з особливими потребами, - розповів директор компанії-підрядника Антон Шуваєв.

Підготували на узбережжі Дніпра й спеціальну оглядову вишку для рятувальників, навіси, перевдягальні, а також питні фонтанчики, ногомийки і душові. На всі виконані роботи надається гарантія якості.

 - Стосовно навісів можу зазначити, що вони точно не впадуть, як і роздягальні. Оглядові майданчики, встановлені над схилами, не обваляться - я впевнений і можу гарантувати це на 100%. Всі об’єкти ми ретельно перевіряли й котролювали. Роботи виконувалися згідно з проєктоми та кресленнями, - зазначив виконавець робіт Вадим Спиця.

Крім того, підрядники обладнали сучасну систему вуличного освітлення на сонячних батареях. Заряду вистачатиме щонайменше на 8 годин. З метою запобігання крадіжкам та псуванню їх оснастили антивандальними решітками, а змонтований підйомник на східцях – «ревуном». Також за вказівкою міського голови тут планується забезпечити цілодобовий нагляд та охорону об’єктів. Відкрити пляж мають вже на початку червня – після погодження відповідного наміру головним санітарним лікарем області. 

Зазначимо, минулоріч у травні добігла кінця перша черга реконструкції Правобережного пляжу, а саме – лівої його частини. Зокрема було збільшено площу, облаштовано хвилеріз, замінено пісок, збудовано пандус, встановлено тіньові навіси, переодягальні, спортивні тренажери та медичний пункт. А вже наприкінці 2019 року, за рішенням міського голови Володимира Буряка, стартувала реконструкція центральної і правої частин пляжу. Завдяки сприятливим погодним умовам підрядники мали змогу продовжувати роботу взимку, що посприяло швидшому перебігу реконструкції.