Запоріжжя з офіційним візитом відвідала делегація Посольства Республіки Індонезія в Україні

20.09.2017 13:30

У міськвиконкомі відбулася офіційна зустріч представників міської влади з делегацією Посольства Республіки Індонезія на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді.

Зустріч провів перший заступник міського голови Сергій Мішок, який розповів про соціально-економічний та культурний потенціал обласного центру, а також про основні напрямки розвитку.

Сергій Мішок зазначив, що в Запоріжжі одними з пріоритетних є галузі металургії, машинобудування та енергетики. А серед основних напрямків розвитку міста назвав реконструкцію аеропорту, підтримку сфери туризму та ІТ-технологій, а також захист екології.

- Якщо говорити, про ті програми, які сьогодні реалізуються містом, то хотілося б виділити декілька, - відзначив Сергій Мішок. - Одна з них - це розвиток міського аеропорту. Ми вирішили, що за кошти міського бюджету необхідно побудувати сучасний пасажирський термінал, який буде відповідати всім міжнародним вимогам. Крім того, ми не забуваємо про питання розвитку IТ і запрошуємо Вас відвідати наш IТ-форум, що відбудеться 29 вересня. Також кожне місто має думати про безпеку своїх жителів, у зв'язку з цим було прийнято рішення про реалізацію програми «Безпечне місто», яка передбачає установку відеокамер на вулицях.

В ході зустрічі обидві сторони обговорили питання налагодження партнерських стосунків між Запоріжжям та містами Індонезії.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді Запоріжжя відвідав вперше, він зазначив, що це дуже гарне, впорядковане і чисте місто.

Головна мета візиту делегації до обласного центру - зміцнення взаємин між державами. Юдді Кріснанді запропонував міській владі розглянути питання щодо початку побратимських відносин між Запоріжжям та одним із міст Індонезії. Це дозволить розширити партнерство, налагодити ділові та культурні контакти.

По завершенню зустрічі сторони обмінялися пам'ятними подарунками.