В Запоріжжі після карантину запрацювали центри надання адмінпослуг

01.06.2020 12:02

Сьогодні в Запоріжжі розпочався новий етап послаблення карантинних заходів. Так, до роботи повернулися центри надання адміністративних послуг в кожному районі міста. Спеціалісти готові консультувати відвідувачів у повному об’ємі. Але наразі ще треба дотримуватись особливих правил.

Серед тимчасових нововведень – обов’язкова маска у відвідувачів, вимірювання температури на вході та попередній запис. Для цього потрібно зателефонувати до рецепції будь-якого зручного ЦНАПу та узгодити час. Це необхідно для того, щоб не створювати черги в приміщені. Так, у центральному ЦНАПі на бульварі Центральному одночасно може знаходитись не більше 6 осіб, у Шевченківському – не більше 4.

Також дещо змінений графік роботи відділень.

-  До цього дня ми працювали лише з наданням конкретних контактних послуг, передбачених постановою Кабміну. Зараз повністю відновили свою роботу, але наразі дещо змінено графік прийому. Поки що немає подовженого режиму роботи по вівторках, а також центральний ЦНАП на бульварі Центральному зараз не приймає по суботам. Все інше залишилось незмінним, з дотриманням норм дезінфекції, звичайно. Протягом дня ми провітрюємо приміщення, наші співробітники постійно знаходяться в масках і рукавичках, - розповіла директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила.

Під час карантину спеціалісти ЦНАПів могли надати всього три контактні послуги, серед яких вклейка фотокартки по досягненню 25 та 45 років. Також приймали документи, але поштою або за допомогою кур’єрської доставки.

Після послаблення карантину планується ще більше розширити перелік послуг.

- Зараз очікується реалізація електронної послуги «Е-Малятко». Вже сьогодні ми готові її надавати, але чекаємо команди від центральних органів влади. Наші працівники ЦНАПів пройшли всі тести і отримали найвищі бали, які дозволяють їм професійно забезпечувати клієнтів цією послугою. Ми розвиваємося. В липні буде відкрито ще один новий ЦНАП у Хортицькому районі. Він буде сьомим у Запоріжжі, - розповів радник міського голови Валерій Еделєв.