У Запоріжжі триває традиційна висадка квітів

01.06.2020 14:30

Запорізькі комунальники піклуються про розмаїття сезонних квітів на міських клумбах. Так, сьогодні, 1 червня, працівники комунального ремонтно-будівельного підприємства «Зеленбуд» попрацювали в Дніпровському районі – прикрасили різнокольоровими квітковими композиціями парк на бульварі Вінтера.

Загалом висадили 218 саджанців двох популярних сортів – жоржини «Веселі хлоп’ята» (118 шт.) та  «Лев’ячі ротики» (100 шт.).

У відкритий грунт розсаду перенесли з горщиків – попередньо обрану ділянку пропололи та підрихлили. Трохи згодом додадуть добрив, щоб підживити. Таким чином, вже невдовзі декоративні клумби в Дніпровському районі рясно зацвітуть запашним різнобарв'ям.

- Намагаємося, щоб людям було приємно, щоб вони раділи, дивлячись на та таку красу. Хотілося б також, аби вони її берегли та не смітили, - зазначила майстер виробничого відділу по Дніпровському району КРБП «Зеленбуд» Тетяна Левачова.

До робіт були залучені семеро працівників КРБП «Зеленбуд». На підприємстві додають: ці квіти пристосовані до місцевого клімату та не надто примхливі в догляді, гарно приживаються. Потребують традиційного прополювання, своєчасного поливу та, звісно ж, захисту від механічних ушкоджень - обривання та навмисного псування.

Також комунальники навели лад на клумбах поблизу Дніпровської районної адміністрації.