У Запоріжжі відкрилася нова група для дошкільнят у дитсадку № 155

20.09.2017 13:35

Сьогодні, 20 вересня, в дошкільному закладі № 155 «Калинка» (Вознесенівський район) відкрилася після капітального ремонту додаткова група «Соняшник». Гостями на цьому маленькому, але важливому святі були заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров і керівник територіального відділу освіти Вознесенівського району Ірина Кичата.

Завідуюча дитсадком Олена Назаренко показала гостям оновлені приміщення групи «Соняшник» - ігрову, роздягальню, кухню, спальну кімнату, і підкреслила, що з відкриттям цієї групи була повністю ліквідована черга в дитсадок № 155.

- Завдяки зусиллям міської влади були виділені близько 500 тисяч гривень на капітальний ремонт приміщень нашого дитсадка, які довго займали орендарі. А нам дуже не вистачало цієї групи, щоб всі діти мікрорайону могли відвідувати садок, - сказала Олена Назаренко. - Протягом літа тут був зроблений капітальний ремонт з заміною підлоги, труб, електропроводки, сантехніки, вирівнюванням стін. Крім ремонту, була виділена сума на оснащення цієї групи - меблі, весь інвентар, іграшки - 143 тисячі з місцевого бюджету. І тепер наш сад прийняв додатково 20 малюків від 3 до 4 років.

Анатолій Пустоваров відзначив хорошу якість ремонту приміщень і побажав «Калинці» подальшого процвітання. Також він підкреслив, що зараз настав час відроджувати дитячі садки.

- Зараз в пріоритеті у міської влади - створювати нові дитсадкові групи, щоб мінімізувати черги в дошкільні установи. Друге завдання - розвантажувати переповнені дитсадки до нормативів. І третє - покращувати матеріальну базу дошкільних установ, в тому числі і проводити там капітальний ремонт, - сказав Анатолій Пустоваров.

Протягом 2017 року у дитсадках Запоріжжя було додатково відкрито 13 нових груп, в яких влаштовані 235 дітей. До кінця року заплановано відкриття ще 21 групи на 374 місця. Завдяки цим заходам чергу в дитсадки, яка в 2016 році становила 1 569 осіб, за станом на вересень 2017 року скоротилася до 565 осіб. А до кінця нинішнього року в черзі залишаться 370 осіб. Анатолій Пустоваров відзначив, що міська програма розвитку дитячих дошкільних установ передбачає відсутність черги в дитсадки в 2018 році.

Крім цього, на поліпшення матеріально-технічного стану будівель дитсадків і їх територій Запорізькою міськрадою в 2017 році виділено понад 2,4 млн гривень, і на придбання обладнання, меблів, техніки та ін. - понад 3 млн грн. Керівник територіального відділу освіти Вознесенівського району Ірина Кичата також додала, що зараз на території дитсадків ведеться будівництво або реконструкція тіньових навісів, на які багато років не вистачало коштів.