Володимир Буряк привітав зі святом легенду запорізької металургії

02.06.2020 15:12

85 років виповнилося Вілорду Соломоновичу Мовшовичу. Людині, про яку з повним правом можна сказати, що вона все життя віддала металургії та своєму рідному підприємству. Адже Вілорд Соломонович 54 роки пропрацював на комбінаті «Запоріжсталь». Розпочав помічником майстра прокатного відділення. Потім його перевели до центральної лабораторії підприємства, де Вілорд Мовшович працював на різних посадах. У тому числі 27 років очолював лабораторію.

З днем народження ветерана привітав Володимир Буряк. Міський голова подякував Вілорду Соломоновичу за його багаторічну працю на користь не лише рідного підприємства, а й усього міста, вручив йому відзнаку виконавчого комітету Запорізької міської ради - орден «Пошани», та подарунки від міської влади.

Однак справжньою несподіванкою для Вілорда Мовшовича став особистий подарунок від Володимира Буряка – нагрудний знак, присвячений 25-річчю комбіната «Запоріжсталь».

- Ви влаштувалися на завод у 1958 році. Тоді вручали такі нагрудні знаки, проводили заходи, присвячені ювілею «Запоріжсталі». У той час ви не отримали цієї нагороди. Тепер, як кажуть, нагорода найшла свого героя, - сказав Володимир Буряк.

Зі свого боку Вілорд Соломонович відзначив позитивні зміни, які відбулися у Запоріжжі за останні роки.

- Колишніх «запоріжсталівців» не буває. Ви були серед кращих на підприємстві, а тепер серед кращих у місті. Місто стало зовсім іншим, більш сучасним. Скільки за останні роки було зроблено для розвитку медицини, аеропорту, появи у Запоріжжі сучасного громадського транспорту, - наголосив Вілорд Мовшович.

Зазначимо, за самовіддану працю Вілорд Мовшович свого часу був нагороджений низкою державних нагород та інших відзнак. Зокрема орденом «За заслуги» ІІІ ступеню, медаллю «За доблесний труд» та іншими. Він є лауреатом Державної премії України, йому присвоєне звання «Заслужений металург України».