Запорізькі переселенці допомогли соціальним працівникам

02.06.2020 16:54

Активісти з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої частини Донбасу сьогодні вручили територіальному центру соціальної допомоги набори засобів індивідуального захисту. Вони призначені для співробітників центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Переселенці зібрали цей набір за участю американського посольства в Україні. У наборі - маски, рукавички, санітайзер, окуляри. Передати його вирішили територіальному центру соціальної допомоги, бо свого часу тут переселенці отримали необхідну допомогу і підтримку.

- Протягом шести років місто нам допомагало. Тепер настав час і йому відповісти тим же. Для нас Запоріжжя вже стало рідним містом, тому нам дуже хотілося знайти можливість підтримати його. Ми шукали способи і тепер раді, що вийшло зробити хоч невеликий внесок для його місцевих жителів, - розповіла переселенка Олена Макайя-Мельникова.

Близько двох тисяч найменувань засобів для індивідуального захисту отримають працівники центру реабілітації дітей з інвалідністю, який знаходиться в структурі центру соцдопомоги. З 2 тисяч осіб в штаті для реабілітаційних послуг задіяні 90 співробітників. Отриманих засобів їм повинно вистачити приблизно на місяць - прогнозують фахівці.

- Вже майже 6 років місто Запоріжжя допомагає нам у всіх питаннях. І ця підтримка відчувається. Дуже хочеться показати, що ми не баласт, ми все ж ресурс, який точно може допомагати, підтримувати, працювати нарівні з усіма. Сьогодні - перша така акція. На цьому ми не збираємося зупинятися. В планах - провести навчальні тренінги для соціальних працівників, завершити процедуру створення консультативної ради при Запорізькій міській раді, - розповіла переселенка Ірина Чорна.

У структурі територіального центру соціальної допомоги 7 філій центру реабілітації дітей. Там допомогу отримують понад 250 дітей.

- Ми вдячні ініціаторам цієї акції. Ця допомога прийшла дуже вчасно, бо після карантину якраз готуються до відкриття відділення реабілітації дітей з інвалідністю. Ці кошти допоможуть нам дотримуватися всіх висунутих вимог і безпечно надавати послуги. Також частину цих коштів ми роздамо соціальним працівникам, які допомагають людям похилого віку вдома, - сказала директорка Запорізького міського територіального центру соціальної допомоги Марина Боренос.