В Олександрівському районі стартували роботи з реконструкції скверу Театрального

20.09.2017 14:20

Багато років у місті обговорювали питання щодо необхідності приведення у порядок території скверу Театрального. Розташований він у старій частині міста, поруч знаходиться Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені Магара, тому місце досить жваве. Однак територія була давно занедбана та непривабливий вигляд.

Від сьогодні стартували роботи з реконструкції. І вже у наступному році сквер Театральний матиме зовсім інший вигляд - стане затишним, комфортним місцем для проведення часу городянами і гостями обласного центру.

- Це історичний центр міста. Тут буде зовсім інший сквер - затишний, привабливий, з доріжками, сучасним освітленням, озелененням. Роботи проводяться в два етапи. Планується здати об'єкт в наступному році. У 2017 році загальнобудівельні роботи - демонтаж, капітальне будівництво, видалення порослі, облаштування підпірних стінок, буде підготовлено все для обробки та благоустрою зелених зон. Проект пройшов експертизу. Вартість робіт понад 10 млн грн., - розповів голова районної адміністрації запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Проектом реконструкції передбачено створення затишних терас, тінисті зони відпочинку з деревами, лавками, облаштування газонів і багато іншого.