У Дніпровському районі ліквідували сміттєзвалище, влаштоване місцевою мешканкою

03.06.2020 13:19

Жителька району вже протягом чотирьох років захаращує прибудинкову територію побутовим сміттям та непотребом. Численні скарги сусідів, штрафи та попередження від інспекції з благоустрою на жінку ніяк не вплинули, тож ліквідовувати звалище довелось силами залученої підрядної компанії.

Пакети зі сміттям по сусідству з квітучими трояндами та стиглою черешнею – така картина вже протягом довгого часу "милує" очі мешканців, що живуть поряд з будинком 82-а по вулиці Учнівській. Регулярно захаращує територію місцева мешканка, на яку не впливають ані прохання сусідів, ані штрафні санкції від відповідальних служб.

- Спеціалісти інспекції вже багато разів виїжджали на місце, двічі були складені протоколи про адміністративне правопорушення. Втім, ніяких дієвих заходів жінка не вжила. У співпраці з районною адміністрацією нами була залучена підрядна компанія, яка вивезе та утилізує все сміття. На початку року ми проводили наради з головами квартальних комітетів, і сьогоднішня ситуація - один з результатів нашої спільної роботи, яку ми продовжимо і надалі, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Усі мешканці приватного сектору мають укладати договір з компанією, що здійснює вивезення сміття. Користувачі послуги отримують спеціальні пакети, у які мають збирати відходи, а компанія має їх вивозити кілька разів на тиждень.

Нагадаємо, за захаращення території адміністративним кодексом України передбачені штрафні санкції у розмірі від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень для юридичних.