У Шевченківському районі активізували роботу зі знищення карантинних рослин

04.06.2020 15:09

Сьогодні, 4 червня, підрядна компанія задіяна в роботі на вул. Іванова, 81. Тут траву, яка після травневих дощів виросла в метр заввишки, ліквідовували традиційним механічним методом.

За словами заступника голови Шевченківської районної адміністрації Олександра Руденка, наразі район повністю готовий до активної боротьби з карантинними рослинами. Ще навесні обстежили території та оновили перелік місць, де необхідно проводити роботи.

- Ми провели конкурс, обрали підрядника для виконання покосу трави. За цією компанією закріплені магістральні та внутрішньоквартальні території, так звані «білі плями». Загалом механічним методом вони мають опрацювати близько 60 гектарів. Роботи розпочали в травні і на сьогодні вже виконано близько 60% від загального обсягу. Зважаючи на погодні умови, ми розуміємо, що клопоту в нас із рослинами побільшає, але ми повністю до цього готові, - розповів Олександр Руденок.

Також у Шевченківському районі працюють і спеціалісти КРБП «Зеленбуд». Вони вже виконали роботи на кільці Іванова, вул. 8 Березня, наразі взялися за території у напрямку вул. Шевченка. Беруть активну участь у покосах керуючі компаніі «Мрія» та «Наше місто», місцеві ЖБК та ОСББ, а також промислові підприємства району.

Загалом на ліквідацію карантинних рослин у Шевченківському районі цього року виділено близько 3 мільйонів гривень. Роботи виконуватимуть за допомогою трьох методів: механічного, хімічного та фітоценотичного.