У Запоріжжі збудували сучасний пляж європейського рівня

04.06.2020 13:55

Реконструкцію Правобережного пляжу завершено. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів тут виїзну нараду для того, щоб прийняти виконані роботи. На пляжі вже зняли огородження, що вже привернуло увагу багатьох запоріжців. Підрядники та представники КП «Титан» запевнили, що оновлений пляж повністю готовий. Можна з повним правом сказати, що тут фактично збудували новий пляж, який відповідає європейським вимогам. Тепер завдання для всіх, у тому числі для звичайних запоріжців, зберегти те, що було зроблено.

У Запоріжжі збудували по-справжньому сучасний пляж, який відповідає усім вимогам. Його з повним правом можна назвати одним із найкращих подібних пляжів в Україні. Реконструкцію Правобережного пляжу завершено. У цьому зміг сьогодні переконатися міський голова Володимир Буряк, який перевірив готовність завершеного пляжу.

- На сьогодні роботи закінчені по всьому пляжу. Це і новий пісок, нове освітлення, яке працюватиме за рахунок сонячної енергії. Зроблено нові відкоси. Поставлені навіси для відпочиваючих, роздягальні та багато іншого. Важливо, що зроблена і територія, прилегла до пляжу, - наголосив Володимир Буряк.

Нагадаємо, у 2019 році було завершено реконструкцію лівої частини Правобережного пляжу. У результаті її повністю оновили. Збільшено площу, облаштовано хвилеріз, замінено пісок, збудовано пандус, встановлено тіньові навіси, переодягальні, спортивні тренажери, медичний пункт і т.д. Вже минулого літа запоріжці змогли переконатися в перевагах нового пляжу. Він став улюбленим місцем відпочинку для тисяч містян.

Наприкінці 2019 року стартував наступний етап реконструкції, так звані 2 та 3 черги. Замінено піщану основу пляжу. Виконано демонтажні роботи. Прокладено систему водопостачання. Облаштовано оглядові майданчики, сходи, підпірні стінки, зовнішнє освітлення з сонячними батареями, доріжки до води та доріжку вздовж пляжу, встановлено тіньові навіси, кабінки для перевдягання. Висаджено зелені насадження. На прилеглій території встановлено лавки, урни, велопарковки. Повністю змінився не лише пляж, а і прилегла до нього ділянка.

- Поспілкувався сьогодні з людьми. Їм дуже подобається оновлений Правобережний пляж. Одне прохання до запоріжців: берегти те, що зроблено. Адже це все виконано за кошти громади Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Готовий до роботи і спеціальний підйомник, з допомогою якого люди з особливими потребами зможуть потрапити на пляж. Його роботу вже налагоджено. Міський голова Володимир Буряк нагадав, що роботу підйомника мають постійно контролювати працівники КП «Титан» для того щоб надавати необхідну допомогу людям з інвалідністю.

Зазначимо, в нашому місті два офіційних міських пляжі – Центральний та Правобережний. Якщо перший з них вдавалося підтримувати в задовільному стані, то Правобережний фактично опинився під загрозою зникнення. Було прийняте рішення про його реконструкцію, адже така зона відпочинку потрібна мешканцям Запоріжжя. Головна мета – врятувати Правобережний пляж та створити тут сучасну зону відпочинку. Сьогодні можна сказати, що поставленої мети вдалося досягти.