У Запоріжжі осучаснили фасад старого будинку

04.06.2020 17:10

У Вознесенівському районі Запоріжжя оновили один із старих будинків на вулиці Перемоги. Він став першим із серії будинків, які підлягають відновленню фасадів на цій вулиці. Взялися за роботу за дорученням міського голови Володимира Буряка. Виконували завдання управителі - комунальне підприємство «Запоріжремсервіс».

Будинок 25 по вулиці Перемоги побудований ще в довоєнний час. Після війни його відновили, і з того часу він залишався без будь-якого ремонту. Зараз весь перший поверх здається в оренду, а на другому - лише шість квартир. Однак саме цей будинок став першим в новому проєкті з відновлення фасадів.

Представники КП «Запоріжремсервіс» вибирали об'єкт за принципом найменшої заборгованості. Цим будуть керуватися і в подальшому при реалізації проєкту.

- Міський голова дав протокольне доручення привести до більш естетичного вигляду старі будинки на вулиці Перемоги. Ми розробили пілотний проєкт і виконали ремонт фасаду двох житлових будинків на вул. Перемоги - №№ 8 і 25. Виконували різні підрядні організації, і ми потім обрали саме другий варіант. За планом роботи обробили всі тріщини з нанесенням сітки та штукатурки, потім - пофарбували, - розповів директор КП «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін.

Для цього підприємство виділило зі своїх оборотних коштів 212 тисяч гривень. Колір для фарбування фасаду узгоджували з міським управлінням архітектури та містобудування. Роботи стартували в березні, і об'єкт вже готовий на 75%.

Представники КП «Запоріжремсервіс» стверджують, що й надалі продовжать відновлювати зовнішній вигляд будинків.