У Запоріжжі стартувала програма освітніх тренінгів для керівників проєктів

05.06.2020 12:34

КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» в партнерстві з Запорізьким національним університетом організував цикл тренінгів з метою вдосконалити навички керування проєктами та підвищити ефективність розподілу ресурсів громади. Перший онлайн-вебінар був присвячений темі залучення інвестицій та співпраці з інвесторами.

- Ми розпочинаємо тривалу програму тренінгів, які озброять керівників структурних підрозділів, комунальних закладів, освітніх установ сучасними знаннями з управління. Спочатку плануємо проводити тренінги в форматі онлайн-вебінарів, як цього вимагає час і карантинні заходи. Разом з викладачами кафедри підприємництва, менеджменту організацій і логістики ЗНУ ми використаємо можливості онлайн-навчання, щоб надати посадовцям інструменти, які допоможуть їм підвищити ефективність розподілу коштів громади, - розповіла координаторка програми освітніх тренінгів, заступниця директора КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Саодат Усмонова.

Програму відкрив онлайн-вебінар «Інвестиції як інструмент місцевого економічного розвитку», який відбувся 4 червня.

Впродовж освітнього дня тренерка, доцентка кафедри підприємництва, менеджменту організацій і логістики ЗНУ Тетяна Павлюк розповіла про роль інвестицій у місцевому економічному розвитку, шляхи активізації інвестування та інвестиційну політику. Учасники дізналися про специфіку інвестиційних проєктів, отримали інструменти оцінки інвестиційного клімату території, її просування, щоб орієнтуватися в такому документі як інвестиційний паспорт.

Під час наступних тренінгів, про дати яких буде оголошено додатково, менеджери проєктів, що візьмуть участь у навчанні, вдосконалять свої вміння писати грантові заявки відповідно до сучасних вимог потенційних донорів. Зокрема дізнаються про особливості управління бюджетами проєктів та оформлення фінансової звітної документації.

Крім того, слухачі оволодіють технікою ведення маркетингової кампанії для публічних проєктів і дізнаються, в чому її особливості, в порівнянні з просуванням комерційних проєктів.

Кращі викладачі кафедри ПМОіЛ ЗНУ поділяться з фахівцями державного управління різних рівнів класичними і сучасними методиками стратегічного менеджменту, розподілу трудових ресурсів залучення інвестицій під інноваційні проєкти.

Попереду – сотні годин інформації, яка стане у нагоді фахівцям державного управління різних рівнів.