В Шевченківському районі відбулася нарада з керівниками органів самоорганізації населення

20.09.2017 17:16

У районній адміністрації відбулася нарада з керівниками квартальних, вуличних та будинкових комітетів, активом органів самоорганізації населення району.

Заступник голови районної адміністрації по Шевченківському району Запорізької міської ради Володимир Гриньов подякував присутнім за роботу і виявлене терпіння під час вирішення актуальних питань життєзабезпечення територій. Голові квартального комітету № 100 Галині Синишин вручив Подяку районної адміністрації.

Головний спеціаліст-інспектор інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Ярослав Іовов нагадав жителям району про неприпустимість спалювання листя на присадибних ділянках.

- Складування, а також спалювання сміття на ділянці не тільки забруднює навколишнє середовище, але і представляє загрозу пожежної безпеки, - заявив Ярослав Іовов.

В ході заходу виступили запорізькі епідеміологи, які нагадали про неприпустимість складування сміття в приватному секторі, виливання каналізаційних стоків у грунт і вживання некип'яченої водопровідної води. За словами епідеміолога Лівобережного відділення підрозділу «Запорізький міський відділ ГУ «Запорізький ОЛЦ» Вілени Дубовик, в Шевченківському районі зареєстровано спалах захворювань на вірусний гепатит А. За інформацією медиків за останні дні нових випадків зараження не виявлено.

Інспектор ЗДУ ГУ ДСНС України в Запорізькій області Костянтин Мєшков поінформував, що в Шевченківському районі на 30% збільшилася кількість пожеж в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. У половині випадків - це загоряння в приватному секторі і на відкритій території. За його словами жителям району необхідно уважніше і відповідальніше поставитися до підготовки своїх осель до осінньо-зимового періоду: перевірити справність газового обладнання, стан електропроводки приміщень, димоходи.

На нараді також були розглянуті питання роботи підприємства «Умвельт-Запоріжжя». Начальник абонентського відділу ТОВ «Умвельт-Запоріжжя» Олена Говоркова повідомила присутніх, що за останній місяць рівень оплати за вивіз сміття від населення стабільно високий - 105%. Підприємство зобов'язується так само справно вивозити сміття.

Військовий комісар Шевченківського районного військового комісаріату Євген Щербань розповів про підготовку до осіннього призову на військову службу.

Начальник відділу прийняття рішень УПСЗН в Шевченківському районі Ольга Пономаренко поінформувала присутніх про призначення субсидій на опалювальний сезон 2017-2018 рр.