Міністр інфраструктури Владислав Криклій вражений масштабами нового терміналу запорізького аеропорту

06.06.2020 10:16

Міністр інфраструктури Владислав Криклій відзначив, що у Запоріжжі місто змогло за власні кошти побудувати новий пасажирський термінал та фактично нову злітно-посадкову смугу аеропорту. До того ж кілька років, до коронакризи, аеропорт демонстрував прекрасні показники зростання. Тепер важливо відновити авіасполучення після послаблення карантину. На цьому міністр наголосив вчора, під час перебування у новому терміналі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». З можливостями збудованого терміналу Владислава Криклія ознайомив міський голова Володимир Буряк.

Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» знаходиться у власності міста. Саме місто фактично врятувало його від закриття, прийнявши з державної у комунальну власність. Однак цим у Запоріжжі не обмежилися. З 2016 року розпочалася реалізація міської програми розвитку аеропорту, розробленої за ініціативи міського голови Володимира Буряка.

За кілька років повністю відремонтовано злітно-посадкову смугу. Встановлене сучасне світлосигнальне обладнання. Фактично збудовано нову дорогу до аеропорту. Завершене будівництво нового пасажирського терміналу, який вже готовий до відкриття, завершується підписання необхідних документів.

Спеціалісти неодноразово відзначали, що новий термінал не лише сучасний, а й комфортний. Його площа – понад 12 тисяч квадратних метрів. Пропускна здатність – 400 пасажирів на годину. У перспективі потужності нового терміналу дадуть можливість збільшити пасажиропотік запорізького аеропорту до 1 мільйону пасажирів на рік.

Вдалося відкрити низку нових міжнародних та внутрішніх рейсів. Зокрема до Варшави, Барселони і т.д. У результаті минулого року аеропорт обслужив понад 400 тисяч пасажирів. Значну кількість нових рейсів планується відкрити і цього року. Зокрема до Вроцлава, Відня, Будапешта та інших міст Європи.

У п’ятницю, 5 червня, у новому терміналі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» побував міністр інфраструктури Владислав Криклій. Міський голова Володимир Буряк ознайомив міністра з можливостями нового терміналу. 12 стійок для прийому багажу, місця для паспортного контролю, зони для пасажирів внутрішніх та зовнішніх рейсів, зали очікування для пасажирів, багажне відділення, обладнання для видачі багажу, сучасне освітлення та багато іншого.

Міський голова наголосив, що будівництво нового терміналу вдалося завершити у встановлені строки. Нагадаємо, роботи розпочалися наприкінці 2017 року. Володимир Буряк висловив сподівання, що вже досить скоро буде завершене підписання всіх необхідних документів. Зараз, в умовах оголошеного відновлення авіаційних перельотів, аеропорт очікує офіційних заявок від авіакомпаній на відновлення авіаперельотів. Після надходження офіційних заявок, отримання всіх дозволів у Запоріжжі планують відновити як внутрішні, так і зовнішні рейси.

- Нам вдалося збудувати термінал у встановлені строки. Важливо, що в аеропорту є можливості для подальшого розвитку. Пропускна здатність нового терміналу розрахована на 400 пасажирів на годину, з можливостями збільшення цього показника. Це як внутрішні, так і міжнародні рейси, - сказав Володимир Буряк.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій особливо відзначив успіхи Запоріжжя у розвитку свого аеропорту, сучасний вигляд та комфорт нового пасажирського термінала.

- Місто збудувало новий термінал, злітно-посадкову смугу, взявши аеропорт в управління. Останні роки запорізький аеропорт демонстрував прекрасні показники розвитку. Хочу побажати цьому та іншим українським аеропортам успішного розвитку, збільшення пасажиропотоку, - наголосив Владислав Криклій.