В Олександрівському районі триває сезонний покіс трав

09.06.2020 14:47

В усіх районах Запоріжжя продовжується плановий покіс трав, а також іде боротьба з карантинними рослинами. Так, в Олександрівському районі сьогодні, 9 червня, підрядна організація розгорнула роботи одразу на кількох ділянках.

Підрядники виконали покіс карантинних трав у зоні так званих «білих плям» - територій, котрі не належать ані КРБП «Зеленбуд», ані іншим організаціям, і потрапляють у зону відповідальності районної адміністрації. Бур’яну позбулися механічним способом за допомогою мотокіс. Загалом привели до ладу майже цілий квартал – зокрема по вул. Козачій, 37, 39-а та 41.

- Виділені кошти на покіс цих об’єктів, це близько – 290 тис. грн, ще 300 тис. грн передбачені на внутрішньоквартальні території, на яких також будив виконаний покіс. На цій ділянці роботи проводяться вже друге – далася взнаки дощова погода, трава проросла. Районна адміністрація відпрацьовує всі заявки, слідкує за станом територій і виконує цей покіс, - зазначив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Роботи стартували наприкінці травня і триватимуть до жовтня. Загалом в Олександрівському районі таких адрес – «білих плям» - близько 20-ти, це майже 18 тис. кв. м площі. Працюють підрядники по колу, повертаючись повторно до вже відпрацьованих ділянок. Нині це вже третя черга робіт з покосу.

Також голова Олександрівської райдаміністрації Валерій Мостовий наголосив, що такі дії вживаються задля зменшення впливу пилку на людей, які страждають від алергії – шляхом недопущення контакту з рослинами-провокаторами.