Запорізькі тепломережі наводять лад на місцях виконання ремонтних робіт

10.06.2020 13:00

Наразі у місті триває активна підготовка до наступного опалювального сезону: спеціалісти концерну «Міські теплові мережі» міняють трубопроводи, проводять гідравлічні випробування. Такі роботи часто супроводжуються виїмкою ґрунту та порушенням асфальтобетонного покриття – тож обов’язковим пунктом повноцінного виконання ремонту є також подальший благоустрій території.

Сьогодні, 10 червня, бригада концерну задіяна у Дніпровському районі. Біля будинку № 2 по вулиці Рельєфній спеціалісти dкладають асфальт на місцях, де для заміни труб було виконане попереднє розриття ґрунту на пішохідній доріжці.

- У роботі задіяна бригада з 6 осіб та 2 одиниці техніки: трактор з фрезою для вирівнювання поверхні та спеціальна віброплита. Останню ми придбали якраз для проведення подібних робіт - адже з дорожнім котком на тротуарах працювати важкувато, а віброплита дозволяє якісно вкласти асфальт навіть на таких невеликих територіях, - розповів майстер концерну «МТМ» Микола Жучков.

Всього за період підготовки до нового опалювального сезону концерн планує замінити більше 8 км трубопроводів центрального опалення та 6,4 км трубопроводів гарячого водопостачання. На початок червня вже виконано ремонт трубопроводів і теплових мереж на вулицях Глазунова (Заводський район), Дослідна станція та Північнокільцевій (Комунарський район), на проспекті Соборному, вулицях Лермонтова і Незалежної України (Вознесенівський район), Товариській (Дніпровський район), вулицях Сергієнка і Лахтинській (Хортицький район), а також Пархоменка, Чарівній і Корищенка (Шевченківський район).

У рамках підготовки до нового опалювального сезону будуть прокладені нові теплові мережі загальною протяжністю 3,246 кілометрів. Також планується відновлення циркуляційних трубопроводів довжиною 3,609 км. Загальна вартість робіт – 14,360 млн грн. Після проведення ремонтних робіт на теплових мережах у відповідності до розробленого графіка працівники відновлюють асфальтне покриття проїжджих частин доріг і тротуарів.

- Заміна трубопроводів азвичай супроводжується виїмкою ґрунту, розкриттям теплотрас, тому після завершення робіт та проведення гідравлічних випробувань ми проводимо подальший благоустрій територій - там, де було пошкоджене асфальтобетонне покриття, ми його відновлюємо. Загалом по місту ми вже відновили 3 500 квадратних метрів покриття – як силами працівників концерну, так і за участі залучених підрядних компаній, - зазначив директор відділення аварійно-відновлювальних робіт та будівництва концерну «МТМ» Ростислав Лапицький.

Зазначимо, нині мешканці міста заборгували концерну «Міські теплові мережі» 1,489 млрд гривень. Для того, щоб у квартирах містян було тепло в наступному опалювальному сезоні та гаряча вода влітку, адміністрація концерну звертається до запоріжців з проханням сплатити борги.