Адміністративні послуги для хортичан стануть ближчими

11.06.2020 14:25

У Запоріжжі завершується будівництво ще однієї філії Центру надання адміністративних послуг. Черговий ЦНАП планується відкрити вже цього року. Працюватиме він у Хортицькому районі. Підрядники вже завершили більшість внутрішніх робіт, перейшли до благоустрою прилеглої території, фасаду і т.д. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як просуваються роботи.

Ще влітку 2016 року у Запоріжжі працював лише один Центр надання адміністративних послуг. Туди змушені були звертатися жителі усіх районів міста. Однак цього ж року у Запоріжжі розпочалася масштабна міська програма розвитку системи надання адміністративних послуг населенню. Одна з її складових - створення філій Центру надання адміністративних послуг у різних районах міста.

За цей час були відкриті 5 додаткових філій ЦНАП. Зараз вони є у всіх районах міста, крім Хортицького. Цього року це питання має бути вирішене. Завершується реконструкція приміщень, прилеглої території для філії ЦНАП Хортицького району. Вона працюватиме по проспекту Інженера Преображенського, 1. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду.

- На завершальній стадії знаходиться будівництво філії Центру надання адміністративних послуг у Хортицькому районі. Після завершення робіт у серпні планується отримати всі необхідні документи. Після цього філію буде введено в експлуатацію. У результаті місце надання низки адміністративних послуг буде максимально наближене до мешканців району, - сказав Володимир Буряк.

Підрядники, представники профільних служб доповіли, що зараз виконується облаштування фасаду. Підготовлено основу під укладання плитки на прилеглій території. Зазначимо, під час однієї з попередніх виїзних нарад міський голова Володимир Буряк доручив облаштувати окремі сходи для того, щоб полегшити запоріжцям підхід до філії ЦНАПу. На даний момент сходи вже збудовані. Продовжується облаштування території, прилеглої до філії.

Внутрішні оздоблювальні робот практично завершені. Встановлено сучасну систему вентиляції і кондиціонування. У результаті приміщення будуть більш комфортними не лише для роботи персоналу, але і для відвідувачів.

За інформацією підрядників, профільних служб, всі роботи можуть бути завершені вже у липні. Після цього наприкінці серпня планується завершити підписання всієї необхідної документації. Наступний етап – введення об’єкта в експлуатацію.

- Початок роботи філії у Хортицькому районі стане важливим етапом міської програми розвитку системи надання адміністративних послуг населенню. За кілька років Запоріжжя за кошти громади збудувало справжню мережу філій Центру надання адміністративних послуг. У всіх районах міста існуватиме єдине вікно надання таких послуг. Також вдалося значно розширити їх кількість. Спочатку таких послуг було 38, тепер 149. Будемо продовжувати збільшувати їх перелік, - зазначив Володимир Буряк.