У центрі Запоріжжя ремонтують велику ділянку внутрішньоквартальної дороги

11.06.2020 17:17

У Вознесенівському районі Запоріжжя на вулиці Яценка проходить капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги. Роботи виконують фахівці КП «ЕЛУАШ», які мають замінити асфальт на площі 1600 квадратних метрів.

Дорога у дворі на вулиці Яценка вже кілька років була в критичному стані. Місцевість знаходиться на схилі, і підтоплення після дощів регулярно розмивали асфальт.

З цією проблемою місцеві жителі наприкінці 2019 року звернулися до міського голови Володимира Буряка. На сесії міськради виділили кошти, і з настанням сприятливих погодних умов розпочали роботи.

Цього року вулиця Яценка стала першою в титульному списку на ремонт підприємства «ЕЛУАШ».

На початку тижня працівники підприємства зрізали старе дорожнє покриття та підготували територію для подальших робіт. Сьогодні почали вкладати новий асфальтобетон. Для цього задіяли 7 робітників і 4 одиниці спецтехніки. Завершити роботи обіцяють до п'ятниці, 12 червня.

- Фрезерувальна машина холодного фрезерування підготувала об'єкт для укатки асфальтобетону. Також ми вивезли все будівельне сміття, все просмолити, встановили бітумну сітку. Тепер утрамбовуємо фінішний шар асфальту. Він повинен прослужити довгий час, - розповів начальник Вознесенівської ділянки КП «ЕЛУАШ» Максим Кікаш.

На цей рік у керівництва Вознесенівського району великі плани. Для порівняння, якщо в минулому році зробили близько 5 тисяч квадратних метрів внутрішньоквартальних доріг, то цьогоріч запланували 11 тисяч кв. м.

- Міський голова Володимир Буряк доручив нам цього року приділити увагу таким важливим об'єктам інфраструктури як внутрішньоквартальні дороги і тротуари. Протягом цього тижня також планується видалення старого асфальтового покриття та підготовчі роботи для ремонту дороги у дворах по вулиці 12 Квітня, 63, 65, 67, 69. Всього на перше півріччя у Вознесенівському районі плануємо охопити приблизно 10 кварталів, - розповів голова Вознесенівський районної адміністрації Олександр Ніколаєнко.