«Черговий по місту» розповів про досягнення та турботи запорізької влади на минулому тижні

12.06.2020 12:46

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 11 червня гість студії, перший заступник міського голови Сергій Мішок, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів, чим жило місто цього тижня. Розпочав Сергій Мішок з детальної інформації про стан справ на будівництві терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

- Мені дуже приємно повідомити про те, що завершені роботи на цьому нашому гіпероб’єкті, залишись бюрократичні формальності, пов’язані зі здачею в експлуатацію. Відповідно все більше людей хочуть побачити цей об’єкт як успішну реалізацію великого регіонального інфраструктурного проєкту, здійсненого без допомоги державного фінансування, виключно за наші з вами гроші. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, який відвідав Запоріжжя минулого тижня, переконався, що наш аеропорт дійсно високого сучасного рівня. Він, чесно, був дуже вражений, - сказав Сергій Мішок.

Перший заступник міського голови повідомив, що аеропорт готовий до відновлення рейсів, і зараз веде перемовини майже зі всіма авіакомпаніями щодо графіку відновлення цих рейсів. Запорізький аеропорт здатен вже цього року вийти на пасажиропотік у 700 тисяч людей. Для порівняння – ще п’ять років тому це було 100 тис. пасажирів. Крім того, треба слідкувати за такими сучасними показниками високого рівня як якість і швидкість обслуговування пасажирів. Це багажна система, проходження митного й кордонного контролю тощо. Запорізький аеропорт успішно пройшов усі експертизи й авіакомпаніям буде зручно в ньому працювати. Звісно, через карантинні обмеження аеропорт втратив трохи часу, але сподівається його наздогнати.

Також Сергій Мішок звернув увагу на ще один важливий для міста завершений об’єкт – нещодавно відкритий Правобережний пляж. Незважаючи на деякі нарікання – і запоріжців , і замовника (влади) до підрядника – Правобережний пляж є прикладом того, якими мають бути пляжі. Це доступність, в тому числі й для людей з обмеженими можливостями, і комфорт, і сучасна естетика, і зручна навколишня зона відпочинку. Відкриваючи такі об’єкти інфраструктури, влада розраховує на свідомість містян, їх культуру поведінки і дбайливе ставлення до комунального майна. Заступник міського голови запевнив, що найближчим часом будуть усунені всі дрібні недоліки в функціонуванні пляжу, на які вказали і містяни, і телеглядачі в прямому ефірі.

Сергій Мішок відповів на запитання запоріжців, які вони ставили телефоном прямого ефіру і в соціальній мережі «Фейсбук». Телеглядачів турбували видалення аварійних дерев, перебої з електропостачанням, збереження від крадіжок приладів обліку теплової енергії, перспективи повноцінного функціонування запорізького громадського транспорту з огляду на пом’якшення карантинних заходів, зокрема електричок, можливість введення електронного квитка на громадський транспорт тощо.

Наприкінці програми перший заступник міського голови наголосив, що робота міської влади у плані стилістичної естетики фасадів та вивісок є і буде системною, а не епізодичною. Підприємці не мають права на свій розсуд змінювати вигляд історичних будівель, зловживати з об’ємом та колоритом вивісок. Щоб не доводити до примусового демонтажу конструкцій, варто ознайомитися з «Кодом міста», щоб мати уявлення про архітектурну відповідність.