У Запоріжжі вандали завдали шкоди новому Правобережному пляжу

15.06.2020 16:14

Першої шкоди пляжу було завдано ще в день відкриття на початку червня. За два тижні невідомі зруйнували ще кілька малих архітектурних об'єктів. Також вандали «попрацювали» на проспекті Соборному та на каскаді фонтанів «Райдуга».

На щойно відкритому Правобережному пляжі зруйнували дерев'яні двері рятувальної вишки, зламали ручки та двері в роздягальні для людей з обмеженими можливостями, розгромили кілька лавок. Крім цього, невідомі зняли напівсфери на тротуарі, які перешкоджали автомобілям заїжджати на Набережну. Тепер всі перераховані об'єкти в процесі відновлення.

Також завдали шкоди фонтанам-близнюкам на площі Поляка та біля РАГСу на проспекті Соборному. Це місце є популярним у вандалів. Вкотре вони вкрали латунні форсунки з обох фонтанів, які забезпечували тиск води навколо основного струменя. Комунальники замовили нові форсунки - цього разу пластмасові. Ними планують замінити всі подібні елементи фонтанів. А поки деталі не прийшли, фонтани на зупинці транспорту «12 Квітня» працюють лише частково.

Не обійшлося без вандалів і на каскаді фонтанів «Райдуга». Тут правопорушники зруйнували частину архітектурної конструкції на одній із лавок.

- Це дуже неприємні події. Хочеться, щоб цього більше ніколи не повторювалося. Має ж бути якась повага до людської праці. Міська влада намагається зробити це місто ще кращим на радість людям, а вони не цінують. Стосовно кожного випадку ми звернулися в поліцію. Чекаємо, коли знайдуть винних, - розповіла головний інженер КП «Титан» Інна Харитоненко.